Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Marinara-saus goed voor u?

Lycopeen

 1. Marinarasaus, de combinatie van goed gekookte geplette tomaten en groenten, zoals uien, selderij, wortelen en knoflook, wordt vaak gebruikt als topping voor pasta. Deze saus, ook soms tomatensaus of tomatenjus genoemd, is redelijk goed voor je, hoewel je misschien op zoek moet zijn naar natriumarme variëteiten als je je natriuminname controleert. [! 307 => 1130 = 2!

 1. Een portie marinarasaus bevat 82 calorieën. Het eten van deze saus op zichzelf is mogelijk maar niet gebruikelijk - je zult er waarschijnlijk een bord pasta bovenop doen of het dienen als een dip met mozzarella-sticks of ander gefrituurd voedsel, dus houd rekening met alle calorieën bij het plannen van een maaltijd. Marinarasaus is vrij vetarm, met 2,7 gram per portie. Een portie levert 14,2 gram koolhydraten en 3,1 gram vezels en 3,8 gram eiwit.

Vitaminen en mineralen

 1. Marinarasaus is een rijke bron van vitamine C. Elke portie levert 67 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde op basis van een dieet van 2000 calorieën, waardoor Marinara een goede keuze is voor het bevorderen van een sterk immuunsysteem. Je neemt ook 40 procent van de vitamine A die je elke dag nodig hebt, evenals 10 procent van het ijzer en 7 procent van het calcium bij het eten van Marinarasaus. Het vitamine- en mineralengehalte van tomaten in Marinarasaus kan voordelen hebben voor diabetici. Onderzoek gepubliceerd in het decembernummer van het "International Journal of Food Sciences and Nutrition" meldde dat het eten van tomaten het risico op hypertensie kan helpen verlagen. De onderzoekers theoretiseren dat dit diabetespatiënten kan helpen hun kansen op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, een risicofactor voor diabetes, te verlagen.

Lycopeen

 1. Omdat tomaten veel voorkomen in Marinarasaus, bevat de saus een hoog niveau van lycopeen. Deze voedingsstof heeft antioxiderende effecten en kan ook helpen bij het voorkomen van verschillende soorten kanker. Bewijs in de december 2010 editie van het "Journal of Oral Pathology and Medicine" geeft aan dat het lycopeen in Marinara-saus orale kanker kan stoppen door premaligne laesies in de mond te behandelen. Meer onderzoek is nodig om deze bevindingen te ondersteunen.

Gezondheidsoverwegingen

 1. Ondanks de algemene gezondheids- en voedingsvoordelen van Marinara, bevat deze saus 497 milligram natrium per portie. Een gezond persoon kan tot 2.300 milligram natrium per dag consumeren, hoewel de American Heart Association een limiet van 1500 milligram aanbeveelt voor zowel gezonde mensen als mensen met hypertensie of die een verhoogd risico lopen op verhoogde bloeddruk. Let op uw portiegrootte wanneer u Marinarasaus consumeert om te voorkomen dat u teveel natrium consumeert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407