Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Meat Loaf Gezond?

Overwegingen

 1. Gehaktbrood, traditioneel gemaakt van rundergehakt of een mix van rundergehakt, varkensvlees en kalfsvlees, bevat vaak te veel vet en natrium om als gezond te worden beschouwd. Je kunt dit gerecht echter thuis maken met gezondere ingrediënten om van dit geruststellende - maar meestal ongezonde - gerecht een gerecht te maken dat voedzaam genoeg is om af en toe in je dieet op te nemen.

Calorieën overwegen

 1. Bestel gehaktbrood in een restaurant en u zou 480 calorieën kunnen consumeren voordat u zelfs de zijkanten van uw maaltijd aanraakt. Het typische rundergehaktbrood bevat ongeveer 232 tot 330 calorieën per portie van 4 ounce, afhankelijk van het soort gehakt dat wordt gebruikt, dus als u uw portiegrootte in de gaten houdt, kunt u de aanbevolen calorieën voor die dag behouden. Je gehaktbrood maken met gemalen kalkoen, kip of bizons kan ook de calorieën in het gerecht verlagen. Een 4-ounce portie gehaktbrood gemaakt van mager kalkoen heeft ongeveer 255 calorieën.

Met vet

 1. Een van de belangrijkste nadelen van het typische gehaktbrood is het hoge vetgehalte. Een 4-ounce portie gehaktbrood gemaakt met gehakt heeft ongeveer 14 tot 21 gram vet, en dezelfde hoeveelheid kalkoengehaktbrood heeft ongeveer 9 gram. Vet mag niet meer dan 35 procent van je calorieën per dag uitmaken, wat betekent dat je niet meer dan 78 gram vet moet consumeren als je 2.000 calorieën per dag eet of 58 gram vet als je 1500 calorieën per dag eet.

Natriumsituatie

 1. Restaurantversies van gehaktbrood worden vaak beladen met natrium, met een typische portie die ongeveer 1.090 milligram buiten de aanbevolen limiet van 2.300 milligram voor gezonde mensen bevat. Mensen met hoge bloeddruk of een verhoogd risico op hartaandoeningen mogen niet meer dan 1500 milligram natrium per dag krijgen. Als je je gehaktbrood thuis maakt, kun je het natrium verlagen, vooral als je kruiden en specerijen gebruikt om het gerecht op smaak te brengen in plaats van zout. Een recept met ketchup maar zonder toegevoegd zout bevat bijvoorbeeld ongeveer 273 milligram natrium.

Potentiële pluspunten

 1. Gehaktbrood is niet allemaal slecht. Als je het maakt met havermout en niet-zetmeelgroenten, evenals vlees, levert het een beetje vezels, waarvan de hoeveelheid afhankelijk is van de toegevoegde ingrediënten. Een typisch gehaktbrood heeft ongeveer 12 tot 17 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer per 4-ounce portie, evenals ongeveer 20 procent van de DV voor fosfor en 28 procent van de DV voor vitamine B-12. U hebt ijzer en vitamine B12 nodig om rode bloedcellen te vormen, en fosfor is essentieel voor sterke botten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407