Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is meer gekweekte meerval goed voor u?

Zware metalen in meervallen

 1. Vis eten voegt niet alleen variatie aan uw dieet toe, maar verhoogt ook uw voedingsinname aanzienlijk. Meerval op de boerderij biedt een indrukwekkend voedingsprofiel, inclusief vitamines, eiwitten en mineralen die de gezonde weefselfunctie bevorderen, waardoor het een slimme aanvulling is op een uitgebalanceerd dieet. Het bevat ook weinig kwik, volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency en de Amerikaanse Food and Drug Administration. Het bevat echter minder gezond vet dan wilde meerval, dus als je kiest voor gekweekt boven wild, mis je enkele gezondheidsvoordelen.

Calorieën en eiwitten

 1. Meerval dient als een gematigde bron van calorieën - elke portie gekweekte meerval, rauw gemeten, bevat 202 calorieën, of iets meer dan 10 procent van uw dagelijkse inname op basis van een 2000 -calorie dieet. Elke portie bevat 25,9 gram eiwit, een voedingsstof die uw lichaam gebruikt om gezonde ogen te behouden, uw botten en huid te versterken en hormonen zoals insuline te produceren. Omdat het alle essentiële aminozuren bevat - die je cellen niet zelf kunnen produceren - geldt meerval als een compleet eiwit. Dit geeft een voorsprong op veel plantaardige eiwitbronnen, zoals noten en granen, die doorgaans een tekort hebben aan een of meer essentiële aminozuren.

Fosfor en magnesium

 1. Het eten van gekweekte meerval komt ook uw gezondheid ten goede door magnesium en fosfor te leveren. Je cellen en weefsels gebruiken magnesium om nieuw DNA te maken, en vertrouwen ook op magnesium om bij te dragen aan gezond botweefsel. De fosfor in gekweekte meerval voedt ook je botten en onderhoudt gezonde celmembranen. Een 6-ounce portie gekweekte meerval biedt 32 milligram magnesium en 347 milligram fosfor. Dit maakt 10 procent uit van de dagelijkse magnesiuminname voor vrouwen en 8 procent voor mannen, evenals de helft van de dagelijkse fosforinname voor alle volwassenen, zoals vastgesteld door het Institute of Medicine.

B-complexe vitamines

 1. Het toevoegen van gekweekte meerval aan uw dieet verhoogt ook uw inname van verschillende B-complexvitaminen. Samen helpen deze voedingsstoffen de gezondheid van uw ogen en huid te behouden, en ondersteunen ze ook uw metabolisme door te helpen bij de productie van energie. Een portie meerval bevat 4,7 microgram vitamine B12 - uw volledige dagelijkse inname - evenals 3,6 milligram niacine - 26 en 23 procent van de dagelijkse inname van niacine vastgesteld voor respectievelijk vrouwen en mannen, zoals bepaald door de Institute of Medicine. Vitamine B12 helpt bij de groei van rode bloedcellen, terwijl niacine een gezonde spijsvertering ondersteunt en de gezondheid van de zenuwen bevordert.

Omega-3 vetzuren

 1. Elke portie gekweekte meerval van 6 ounce bevat 0,13 gram omega-3-vetzuren, terwijl een equivalente portie wilde meerval 0,62 gram bevat. Je lichaam moet omega-3-vetten uit je dieet halen en het vertrouwt erop om de cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen, ontstekingen te reguleren en een gezonde hersenfunctie te bevorderen. Als gevolg hiervan biedt wilde meerval grotere gezondheidsvoordelen dan zijn gekweekte tegenhanger, en u zou wilde meerval moeten kiezen wanneer deze beschikbaar is.

Cholesterol

 1. Gekweekte meerval bevat ook een matige hoeveelheid cholesterol - 94 milligram per portie. Dit maakt 31 procent uit van de limiet van 300 milligram die door de American Heart Association wordt aanbevolen voor het grote publiek, of 47 procent van de limiet van 200 milligram voor mensen met een hoog cholesterol of hartaandoeningen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407