Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is mierikswortel goed voor u?

Absorptie van vetten

 1. De wortel van de mierikswortelplant kan rauw worden gegeten of worden gebruikt om mierikswortelsaus te maken. Mierikswortel wordt vaak gebruikt op sandwiches, in marinades en als bijgerecht bij vlees. De scherpe, scherpe, kruidige smaak kan een uniek smaakcontrast bieden. Mierikswortel biedt ook aanzienlijke voedingsvoordelen.

Calorieën, vet, cholesterol en natrium

 1. Een eetlepel voorbereide mierikswortel bevat ongeveer 7,2 totale calorieën en slechts ongeveer 0,1 gram totaal vet. De mierikswortel bevat vrijwel geen verzadigd vet en geen cholesterol. De mierikswortel bevat ongeveer 47,1 milligram natrium, wat ongeveer 2 procent is van uw aanbevolen dagelijkse inname van natrium. Omdat overmatig natriumgebruik kan bijdragen aan hoge bloeddruk en aanverwante aandoeningen, vermijd het eten van andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan natrium met mierikswortel.

Koolhydraten, vezels en eiwitten

 1. Er zijn ongeveer 1,7 gram koolhydraten in de mierikswortel, met 0,5 gram totale voedingsvezels of ongeveer 2 procent van uw aanbevolen dagelijkse vezelinname. Er zijn ook ongeveer 1,2 gram totale suikers, dat is 2,4 procent van uw aanbevolen suikerinname. De mierikswortel bevat slechts ongeveer 0,2 gram eiwit, dat is 0,4 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname van eiwit, een voedingsstof die uw lichaam gebruikt om zichzelf te herstellen na een blessure of oefening. [! 78139 => 1130 = 4!

 1. Die eetlepel voorbereide mierikswortel bevat ongeveer 3,7 milligram vitamine C - ongeveer 6 procent van uw dagelijkse behoefte. Het bevat ook 8,5 microgram folaat, wat 2,1 procent van uw dagelijkse behoefte is. Er zijn bijna 37 milligram kalium - ongeveer 1 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid - en 8,4 milligram calcium, wat iets minder is dan 1 procent van uw dagelijkse behoefte.

Glucosinolaten

 1. Volgens MSNBC is mierikswortel een van de rijkste voedingsmiddelen in glucosinolaten die beschikbaar zijn. Glucosinolaten zijn een soort glucose-bevattende verbinding die kan helpen voorkomen dat nieuwe tumoren verschijnen en de groei van bestaande tumoren bestrijden. De glucosinolaten in mierikswortel kunnen ook bijdragen aan de eliminatie van vrije radicalen, wat uw risico op kanker en andere gezondheidsproblemen kan verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407