Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is mozzarellakaas goed voor zwangere vrouwen om te eten?

Waarschuwingen

 1. Vrouwen wordt geadviseerd om tijdens de zwangerschap veel soorten kaas te vermijden vanwege het risico op een bacteriële ziekte die zowel moeder als baby kan schaden. Andere soorten kaas zijn echter een gezonde aanvulling op een zwangerschapsdieet en het opnemen van mozzarella met mate biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Mozzarella is versnipperd, in plakjes en heel verkrijgbaar, waardoor het gemakkelijk is om aan veel verschillende recepten toe te voegen.

Voordelen

 1. Kaas is een zuivelproduct, wat betekent dat het een gezonde bron van calcium is. Calcium is nodig voor de ontwikkeling van botten en tanden van uw baby. Mozzarella-kaas is ook een goede manier om uw eiwitinname te verhogen, belangrijk voor de spieren, cellen en algehele groei en ontwikkeling van uw baby. Kies voor magere of halfvolle mozzarella, waarmee u uw verzadigde vet- en calorie-inname matig kunt houden.

Pasteurisatie

 1. Mozzarellakaas wordt meestal gepasteuriseerd, maar als dit niet het geval is, neemt uw risico op listeria toe. Listeria is een door voedsel overgedragen ziekte die complicaties kan veroorzaken tijdens de zwangerschap, waaronder een miskraam, vroeggeboorte en doodgeboorte. Gepasteuriseerde mozzarella vormt dit risico niet omdat het pasteurisatieproces de bacteriën doodt die listeria veroorzaken. Lees de verpakkingen aandachtig om er zeker van te zijn dat het product dat u koopt gepasteuriseerd en veilig is om te eten. Sommige soorten verse mozzarella die in vloeistof zijn verpakt, zijn misschien niet veilig, lees daarom eerst het etiket voordat u ze koopt. Als u in een restaurant eet, vraag dan aan de server of kook of ze ongepasteuriseerde kazen gebruiken en vermijd ze als u ooit twijfelt over hun veiligheid. Symptomen van listeria zijn onder meer hoofdpijn, spierpijn, koorts, misselijkheid en braken. Als het onbehandeld blijft, kunt u een stijve nek en stuipen ervaren. Als een van deze symptomen tijdens uw zwangerschap optreedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts voor behandeling, omdat vroegtijdige interventie met antibiotica de kans op gezondheidsproblemen vermindert.

Zelfgemaakte Mozzarella

 1. Als u graag uw eigen kaas maakt, kan mozzarella een veilige keuze zijn tijdens uw zwangerschap. Zorg ervoor dat je gepasteuriseerde melk gebruikt om het te bereiden en vermijd het gebruik van rauwe melk, zelfs als het van je eigen vee komt. Bereid de mozzarella in een schone keuken om kruisbesmetting van listeria en andere potentieel schadelijke voedselpathogenen die in contact kunnen komen met uw kaas te voorkomen.

Gebruikt

 1. Mozzarellakaas is een gezonde aanvulling op een uitgebalanceerd zwangerschapsdieet en is veelzijdig genoeg om in veel recepten te worden gebruikt. Strooi geraspte mozzarella op pastagerechten of roer in pastasaus. Gesneden mozzarella kan worden gebruikt in zowel warme als koude sandwiches en in Italiaans geïnspireerde salades of plantaardige bijgerechten. In blokjes gesneden mozzarella is een goede aanvulling op pastasalade of gegooide salades. Gebruik mozzarella op pizza, aubergine of Parmezaanse kip of gebakken ziti.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407