Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Okra Good For You?

Overwegingen

 1. Gumbo is het Swahili-woord voor okra - een gepelde groene groente die uit Afrika naar Amerika kwam tijdens de slavenhandel. Als een plant afkomstig van de stokroosfamilie, groeit hij jaarlijks bij warm weer. Onrijpe okra-peulen worden traditioneel gebruikt in stoofschotels, soepen en conserven, en in gekookte en gefrituurde groentegerechten, met name in de zuidelijke keuken. Okra heeft een gomachtige textuur, smaakt enigszins vergelijkbaar met aubergine en kan voedingswaarde aan uw dieet toevoegen als u het goed gebruikt.

Voordelen

 1. Okra is een "krachtpatser van waardevolle voedingsstoffen", volgens het uitbreidingsprogramma van de Universiteit van Illinois. Het bevat geen vet of cholesterol, rijke hoeveelheden oplosbare vezels, die een gezond cholesterolgehalte bevorderen, en onoplosbare vezels, die een gezond spijsverteringskanaal bevorderen, waardoor uw risico op colorectale kanker wordt verlaagd. Okra bevat ook veel foliumzuur en vitamine B-6, die een belangrijke rol speelt in uw metabolisme en lichamelijke ontwikkeling, vitamine A, die gezonde weefsels en ogen bevordert, en vitamine C, die een sterke immuunsysteemfunctie ondersteunt. Okra bevat ook essentiële mineralen, waaronder kalium, magnesium en ijzer. Een halve kop okra bevat 25 calorieën, 2 g vezels en 1,52 g eiwit.

Risico's

 1. Zoals de meeste groenten is okra in zijn natuurlijke staat voedzaam en zal het waarschijnlijk geen nadelige effecten veroorzaken. Als je echter vatbaar bent voor oxalaatnierstenen, kan overmatig eten van okra je symptomen verergeren, volgens het University of Maryland Medical Center. Hoewel niet zo rijk aan oxalaten als andere voedingsmiddelen, zoals lamsvlees, chocolade en spinazie, bevat okra matige hoeveelheden. De manier waarop je okra bereidt, heeft ook invloed op de voedingswaarde. Een portie gebakken oz van 3 oz bevat bijvoorbeeld 210 calorieën, 10 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid verzadigd vet en bijna 60 procent van de ADH van cholesterol. Het bereiden van okra met boter, margarine, reuzel of olie heeft vergelijkbare effecten. Het handhaven van een bescheiden inname van verzadigd vet en cholesterol is belangrijk voor het voorkomen en verminderen van de effecten van hoge cholesterol, hoge bloeddruk en hartaandoeningen. Overkoken okra kan de groente van sommige van zijn voedingsstoffen ontdoen.

Gezonde bereiding

 1. Voor een voedzaam alternatief voor gefrituurde okra raadt de American Heart Association aan om 20 oz bevroren, gesneden okra te gooien in een mengsel van 2 kopjes maïsmeel, 1/2 theelepel peper en 1/2 theelepel zout , laat het 10 minuten rusten en bak het vervolgens in een met folie beklede pan met canola-olie kookspray gedurende 40 minuten op 475 graden F. Draai en spray okra met extra kookspray minstens één keer tijdens het bakken. Okra kan ook worden gebruikt om smaak, dikte en voedingsstoffen toe te voegen aan gumbo en gerechten met tomaten, maïs, uien en schaaldieren. Eenvoudige bereidingstechnieken omvatten stomen, bakken en braden van verse of bevroren okra in hele of gesneden vorm. Gezonde kruidenopties zijn citroensap, natuurlijke kruiden, gehakte knoflook en natriumarme sojasaus.

Storage

 1. Okra bevriezen is de beste manier om het te bewaren, volgens het University of Illinois Extension-programma. Bevriezen helpt ook om zijn voedingsstoffen te behouden, dus bevries okra in zijn primaire staat - met andere woorden, verse, kleurrijke okra die niet is verzacht of bruin begint te worden. Voor meer succes plaats je okra vier minuten in kokend water en vervolgens vijf minuten in koud water. Tap vervolgens je okra af en bewaar het in je vriezer in luchtdichte plastic zakken. Dit proces, bekend als blancheren, stopt enzymacties in de plant, die okra van smaak, kleur en textuur kunnen ontdoen.

 2. Okra bevriezen is de beste manier om het te bewaren, volgens het uitbreidingsprogramma van de Universiteit van Illinois. Bevriezen helpt ook om zijn voedingsstoffen te behouden, dus bevries okra in zijn primaire staat - met andere woorden, verse, kleurrijke okra die niet is verzacht of bruin begint te worden. Voor meer succes, plaats okra gedurende vier minuten in kokend water en vervolgens gedurende vijf minuten in koud water. Tap vervolgens je okra af en bewaar het in je vriezer in luchtdichte plastic zakken. Dit proces, bekend als blancheren, stopt enzymacties in de plant, die okra van smaak, kleur en textuur kunnen ontdoen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407