Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is olijfolie goed voor je haar?

Is olijfolie goed voor je haar?

 1. Is olijfolie goed voor het haar van mensen? Voordat een persoon zijn normale conditioners vervangt door olijfolie, moet hij verder lezen om meer te weten te komen over de mogelijke voordelen van het aanbrengen van olijfolie op het haar.

Research

 1. De meeste mensen gebruiken zowel shampoo als conditioner voor hun haar.

 2. Hoewel wetenschappers olijfolie niet als een reinigend ingrediënt of shampoo voor haarverzorging beschouwen, groeperen ze oliën als een van de vijf conditionerende middelen die helpen de wrijving op het haar te verminderen, het haar te ontwarren en kroezen te minimaliseren.

 3. Hoewel er geen tekort is aan anekdotisch bewijs dat suggereert dat olijfolie goed is voor het haar van een persoon, hebben wetenschappers beperkte studies uitgevoerd naar verschillende oliën in de haarverzorging.

 4. Een 2015-beoordeling van studies stelt dat oliën een belangrijke rol kunnen spelen bij het beschermen van het haar tegen schade. Dit komt omdat sommige oliën het haar kunnen binnendringen en de hoeveelheid water die het haar absorbeert verminderen, waardoor de hoeveelheid zwelling die de haarschacht ondergaat, wordt verminderd.

 5. Als het haar niet zo veel zwelt, krimpt het ook niet zo veel, waardoor de stress van het haar vermindert. Het verminderen van deze stress vermindert op zijn beurt de schade.

 6. Dezelfde beoordeling suggereert dat haar verzadigde en meervoudig onverzadigde oliën beter absorbeert dan meervoudig onverzadigde oliën. Olijfolie is enkelvoudig onverzadigde olie.

 7. Er zijn studies die aantonen dat andere oliën nuttig kunnen zijn wanneer een persoon ze op hun haar aanbrengt. Een oudere studie uit 2007 wees uit dat het aanbrengen van kokosolie op het haar de vochtretentie van het haar meer verhoogde dan minerale olie.

 8. Een ander onderzoek uit 2003 besprak de effecten van verschillende oliën op het voorkomen van haarbeschadiging. Hoewel het onderzoek niet specifiek naar olijfolie keek, suggereerde het wel dat het aanbrengen van kokosolie op het haar schade aan de haarproteïnen kan voorkomen.

 9. De auteurs ontdekten dat hoewel kokosolie het eiwitverlies in onbeschadigd en beschadigd haar verminderde, minerale olie en zonnebloemolie dat niet deden. Ze zagen het voordeel van kokosolie bij het gebruik ervan zowel voor als na het wassen van het haar.

 10. Omdat in het onderzoek niet is gekeken naar het effect van olijfolie op het voorkomen van haarschade, is er geen manier om te weten of olijfolie schade aan het haar voorkomt en, als dat zo is, hoe effectief het is doet dat.

Olijfolie voor haar gebruiken

 1. Mensen die olijfolie willen gebruiken als onderdeel van hun haarverzorgingsroutine, kunnen de volgende methode proberen:

 2. Er zijn veel verschillende online suggesties over het gebruik van olijfolie als onderdeel van een haarverzorgingsroutine. Momenteel is er geen onderzoek ter ondersteuning van specifieke methoden, waaronder de bovenstaande, of suggesties over welke voor individuen het beste is om te gebruiken.

 3. De meeste mensen kunnen olijfolie veilig op hun haar gebruiken, en daarom is het misschien de moeite waard om een ​​paar verschillende methoden te proberen om er een te vinden die het beste aanvoelt.

Welk type haar kan profiteren?

 1. Niet alle soorten haar zullen baat hebben bij iemand die olijfolie als conditioner gebruikt.

 2. Droog, grof haar zal waarschijnlijk meer profiteren dan dunner, droog haar. Mensen met vettig, fijn haar kunnen merken dat olijfolie hun haar vettig en zwaar aanvoelt.

Andere mogelijke schoonheidsvoordelen van olijfolie

 1. Hoewel geen enkel onderzoek buiten anekdotisch bewijs heeft bewezen dat olijfolie kan helpen bij haarverzorging, heeft deze olie andere mogelijke schoonheidsvoordelen.

 2. Potentiële voordelen zijn onder meer:

Takeaway

 1. Hoewel anekdotisch bewijs suggereert dat olijfolie zeer gunstig kan zijn voor haarverzorging, is onderzoek ter ondersteuning van deze claims zeer beperkt. Voordat mensen olijfolie als een haarkuur beschouwen, is meer onderzoek vereist.

 2. Tenzij een persoon allergisch is voor olijfolie, is het aanbrengen van olijfolie op het haar als schoonheidsbehandeling waarschijnlijk veilig en zeer gemakkelijk te doen. Voor de meeste mensen is het enige risico van het aanbrengen van olijfolie op hun haar dat het haar vettig en zwaar wordt achtergelaten in plaats van dat het zacht en zijdeachtig aanvoelt.

 3. Als iemand olijfolie wil gebruiken als onderdeel van zijn haarverzorgingsroutine, kan de olie online worden gekocht.

 4. Artikel laatst beoordeeld op di 6 november 2018. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Keis, K., Huemmer, C. L., Kamath, Y. K. (2007, maart-april). Effect van oliefilms op vochtdampabsorptie op menselijk haar. [!Abstract

 6. Rele, A. S., Mohile, R. B. (2003, maart-april). Effect van minerale olie, zonnebloemolie en kokosolie op het voorkomen van haarbeschadiging [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407