Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is ongebleekte verrijkte tarwemeel goed voor u?

Avocado

 1. Traditioneel meel voor het bakken en verdikken is afkomstig van tarwe, maar de tarwe heeft meestal een verwerking ondergaan waardoor het van zijn zemelen en kiemen is ontdaan. Dat betekent dat het niet langer als volkoren wordt beschouwd en minder voedingsvoordelen biedt. Verrijkte bloem is verrijkt met een verscheidenheid aan vitamines en mineralen, waardoor het iets voedzamer is, maar volkorenmeel is misschien nog steeds de gezondste algemene keuze.

Nutriënten

 1. Verrijkte, ongebleekte bloem heeft een paar onderscheidende factoren. De kleur is waarschijnlijk romiger of donkerder dan gebleekte bloem, omdat het vrij is van witmakers en aanverwante chemicaliën. De bloem heeft ook meer voedingsstoffen dan niet-verrijkte variëteiten. Specifiek bepaalt de Food and Drug Administration dat elk pond verrijkt tarwebloem ten minste 20 milligram ijzer en 2,9 milligram thiamine, 1,8 milligram riboflavine, 24 milligram niacine en 0,7 milligram foliumzuur moet bevatten, die allemaal zijn geclassificeerd als B-vitamines. In een pond volkorenmeel is er ongeveer 16 milligram ijzer, 2,25 milligram thiamine, 0,75 milligram riboflavine, 22,5 milligram niacine en geen foliumzuur.

Voeding en calorieën

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft 1 kopje ongebleekte, verrijkte witte bloem ongeveer 460 calorieën, 12 gram eiwit, 2 gram vet, 95 gram koolhydraten, 3 gram vezels en 0,5 gram suiker . Een kopje volkoren tarwebloem heeft daarentegen ongeveer 410 calorieën, 16 gram eiwit, 3 gram vet, 86 gram koolhydraten, 13 gram vezels en 0,5 gram suiker. Let op de significante verschillen in vezel- en eiwitgehaltes, die belangrijk zijn als u probeert af te vallen of op gewicht te blijven. Vezels en eiwitten zijn vooral verzadigende voedingsstoffen, dus als u volkoren gebakken producten kiest boven producten gemaakt met verrijkte witte bloem, kunt u langer vol blijven.

Andere ingrediënten

 1. Wanneer gezondheid uw primaire zorg is, is het de moeite waard om te overwegen hoe u een bepaald soort bloem gebruikt. Als je volkorenmeel gebruikt om een ​​pondcake te maken die overvloedige hoeveelheden boter en suiker bevat, is de cake bijvoorbeeld niet automatisch 'gezond' omdat de bloem meer vezels en eiwitten bevat dan verrijkte witte bloem. Probeer bakrecepten te vinden die vers, heel voedsel zoals fruit en groenten gebruiken en slechts kleine hoeveelheden suiker en vet bevatten.

Overwegingen

 1. Een tarweproduct vullen met voedingsstoffen maakt het niet noodzakelijk gezonder dan het zoeken naar een volkoren variëteit. Dus hoewel verrijkte witte bloem geraffineerde witte bloem verslaat in een competitie van gezondheid, biedt volkorenmeel, met al zijn natuurlijke voedingsstoffen intact, het meeste voedingsvoordeel per portie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407