Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Ovaltine gezond of gewoon een snoepje in vermomming?

Alternatieve wasbeurten

 1. Kinderen wereldwijd zijn bekend met de rijke, heerlijke smaak van Ovaltine. Deze populaire gemoute melkdrankmix bestaat al sinds begin 1900. Tegenwoordig is het net zo populair als tientallen jaren geleden. Maar voldoet het echt aan de eisen? Is Ovaltine gezond voor peuters of is het gewoon snoep in vermomming?

Alternatieve wasbeurten

 1. Meng Ovaltine met kokos-, amandel-, soja- of rijstmelk om de voedingswaarde te verhogen. Gebruik het in je favoriete desserts voor extra smaak.

Wat is Ovaltine?

 1. Ovaltine is een moutmix voor het bereiden van warme of koude dranken. De originele formule is gemaakt met melk, eieren, mout en cacao. In de loop der jaren zijn er verschillende andere versies ontwikkeld, waaronder Ovaltine Classic Malt, Rich Chocolate Mix en Chocolate Malt Mix. Klanten kunnen ook eivrije ovaltine kopen in het Verenigd Koninkrijk en India.

 2. Deze populaire drank wordt verkocht als een bron van vitamines en mineralen. Het bevat geen kunstmatige zoetstoffen of synthetische smaken, smaakt geweldig en kan voor het slapengaan worden geserveerd zonder je slaap te beïnvloeden. Ovaltine wordt zelfs al lang beschouwd als een natuurlijk slaapmiddel voor kinderen, dankzij het hoge magnesiumgehalte.

 3. Volgens een onderzoek uit 2018 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, kan magnesium helpen bij het verlichten van slapeloosheidssymptomen en het verminderen van slaperigheid overdag bij vrouwen. Het bevordert ook een betere slaap en reguleert de energieproductie. Een andere studie, die in 2016 verscheen in het tijdschrift Advances in Nutrition, suggereert dat dranken met gemoute melk de totale slaaptijd bij oudere volwassenen kunnen helpen verlengen. Daarom kan Ovaltine u helpen meer gesloten ogen te krijgen, afhankelijk van uw leeftijd en slaappatroon.

Voedingswaarde Ovaltine

 1. Ovaltine wordt gepromoot als een gezonde drank voor zowel kinderen als volwassenen. Deze drank bevat weinig calorieën en vet en past in de meeste diëten en biedt essentiële voedingsstoffen die de algehele gezondheid ondersteunen. De voedingswaarde hangt echter af van waar je het mee mengt. Een portie Ovaltine Chocolademoutmix (2 eetlepels) bevat:

 2. Ovaltine Classic Malt bevat 60 calorieën, 12 gram koolhydraten, 1 gram eiwit en minder dan 1 gram vet per portie. Het biedt ook grotere hoeveelheden vitamine A, vitamine C en calcium. Ovaltine Rich Chocolate Mix heeft 40 calorieën en 10 gram koolhydraten.

 3. Als u melk toevoegt, krijgt u meer eiwitten. Een kopje magere melk heeft bijvoorbeeld 105 calorieën, 12,2 gram koolhydraten, 2,4 gram vet en 8,5 gram eiwit. Je kunt Ovaltine ook mengen met amandel-, soja- of kokosmelk om de voedingswaarde te verhogen. Gebruik het in zelfgemaakte milkshakes, bananensmoothies, suikervrije koekjes, brownies, walnotenbrood, yoghurt en pannenkoeken voor extra smaak.

Is Ovaltine goed voor u?

 1. Deze drank biedt een uitgebalanceerde mix van vitamines en mineralen. Zink reguleert bijvoorbeeld meer dan 300 enzymen in het menselijk lichaam, volgens een 2018 onderzoeksrapport gepubliceerd in Oxidative Medicine and Cellular Longevity. Het bestrijdt oxidatieve stress, ondersteunt de immuunfunctie en beschermt tegen leeftijdsgebonden neurodegeneratieve aandoeningen.

 2. Ongeveer 15 procent van de mensen over de hele wereld krijgt niet genoeg zink in hun voeding, dus het drinken van een drankje zoals Ovaltine kan helpen om tekorten te voorkomen.

 3. Ovaltine is ook een goede bron van calcium en vitamine D. Deze voedingsstoffen werken synergetisch om uw botten sterk te houden. Vitaminen A, C en E bestrijden oxidatieve schade, ondersteunen de gezondheid van de botten en vertragen veroudering.

 4. Gezien deze feiten, is het redelijk om te zeggen dat Ovaltine een gezonde aanvulling op uw dieet kan zijn. Het nadeel is dat het toegevoegde suikers bevat. De American Heart Association beveelt aan dat vrouwen en kinderen hun dagelijkse suikerinname beperken tot 25 gram. Als je een man bent, probeer dan niet meer dan 36 gram suiker per dag te overschrijden. Dit stiekeme ingrediënt brengt je in gevaar voor diabetes, gewichtstoename, insulineresistentie, hartziekten en metabool syndroom.

Is Ovaltine goed voor u?

 1. Ovaltine bevat veel suiker, dus consumeer het met mate.

 2. Af en toe een kopje Ovaltine drinken is onwaarschijnlijk. Als je echter te zwaar bent of diabetes hebt, zijn er betere opties beschikbaar: meng rauwe cacao, stevia en magere melk of heet water om je eigen chocoladedrank te maken. Voeg vanille, kaneel, citrus-extract of een snufje nootmuskaat toe om de smaak te verbeteren.

 3. Ovaltine bevat veel suiker, dus consumeer het met mate.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407