Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pasta een goede bron van koolhydraten?

Verschillen in koken en proeven

 1. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke, veelzijdige koolhydraatbron, staat pasta misschien bovenaan uw lijst. De belangrijkste macronutriënt in pasta is koolhydraat, dat grotendeels verantwoordelijk is voor het voorzien van je lichaam van energie. Sommige soorten pasta zijn echter beter dan andere om u van energie te voorzien en u gezond te houden.

Complex worden

 1. Pasta is wat bekend staat als een complexe koolhydraat. Complexe koolhydraten zijn zetmeel, terwijl het andere type koolhydraten - eenvoudige koolhydraten - suikers zijn. Vezel is een andere koolhydraat die belangrijk is voor je gezondheid omdat het de spijsvertering helpt en kan helpen cholesterol te verlagen en je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Ongeveer de helft van uw dagelijkse calorie-inname moet uit koolhydraten komen, en ongeveer een derde uit zetmeelrijke koolhydraten zoals pasta, merkt Dr. Jeni Worden van NetDoctor op.

Verfijnd versus ongeraffineerd

 1. Kies voor volkoren pasta wanneer u het beste type pasta kiest om u koolhydraten van hoge kwaliteit en energie te geven. Volkoren koolhydraten bevatten veel meer vezels dan geraffineerde koolhydraten zoals witte pasta. Deze vezel kan bijzonder nuttig zijn om u te helpen opvullen; volkoren koolhydraten bevatten over het algemeen ook meer voedingsstoffen dan hun witte tegenhangers.

Bezig met laden

 1. Het Australian Institute of Sport beveelt aan dat atleten een koolhydraatrijke maaltijd hebben drie tot vier uur voor de wedstrijd, en pasta kan een goede keuze zijn. Hier is het echter misschien beter om witte pasta te kiezen of op zijn minst te mengen. Je pregame-maaltijd mag niet te veel vezels bevatten, omdat dit betekent dat het langer duurt om te verteren en maagklachten kan veroorzaken, dus overweeg om volkoren en witte pasta te mengen en te serveren met een vetarme saus.

Zoek uw voorkeur

 1. Of pasta een goede bron van koolhydraten is, hangt ook van u als individu af. In theorie levert volkoren pasta koolhydraten met een langzame afgifte, terwijl witte pasta voor een evenement gunstig kan zijn. Als u echter constateert dat pasta bijzonder zwaar in uw maag zit of als u deze niet goed verteert, kunt u beter af zijn met een ander type zetmeelrijke koolhydraten, zoals rijst of aardappelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407