Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pasta gezond om te eten?

Spaghettisaus

 1. Pasta heeft een beetje een reputatie gekregen omdat het wordt beschouwd als een koolhydraatvoedsel, waarvan veel mensen denken dat het leidt tot gewichtstoename. Te veel van elk soort voedsel eten kan leiden tot gewichtstoename, en de National Pasta Association merkt op dat het opnemen van de juiste soorten pasta in uw dieet op veel manieren uw gezondheid ten goede kan komen. Matiging is de sleutel, en als u eenmaal meer weet over de voedingsstoffen die pasta bevat, kunt u het aan uw dieet toevoegen zonder u zorgen te maken over uw gewicht.

Spaghettisaus

 1. Ja, pasta is gezond. Gebruik pasta's gemaakt van volle granen om de voedingskwaliteit van uw pastamaaltijd te verbeteren.

Koolhydraten in Pasta

 1. Veel mensen beschouwen koolhydraten als vijanden om aan te komen, maar het kiezen van het juiste type koolhydraten kan je helpen af ​​te vallen door je te vullen en honger te voorkomen. De National Pasta Association meldt dat pasta een goede bron is van complexe koolhydraten, die langzaam energie afgeven, zodat je op de lange termijn minder eet. De koolhydraten in pasta leveren je lichaam ook glucose. Glucose is nodig om brandstof te leveren aan je hersenen en je spieren. Volkoren pasta's zullen meer van deze voordelen bieden dan pasta's gemaakt met witte bloem.

Verrijkt met voedingsstoffen

 1. Een voeding met weinig voedingsstoffen kan leiden tot gezondheidsproblemen, slaapproblemen, gewichtstoename en vermoeidheid. Veel soorten pasta's zijn verrijkt met belangrijke vitamines en mineralen, dus als u ze aan uw dieet toevoegt, kunt u uw inname verhogen. Foliumzuur is een van de meest voorkomende toevoegingen aan pasta en is belangrijk om geboorteafwijkingen te voorkomen en een gezond zenuwstelsel te bevorderen. IJzer wordt ook vaak aan pasta toegevoegd, en veel ijzer krijgen zorgt voor een goede zuurstofcirculatie en kan helpen voorkomen dat u zich te moe voelt.

Vezel in pasta

 1. Alle soorten pasta bevatten wat vezels, maar volkoren variëteiten zitten vol met deze belangrijke voedingsstof. U hebt vezels nodig voor een goede spijsvertering en om de gezondheid van uw hart en bloedvaten te bevorderen. De National Pasta Association meldt dat 1 kopje volkoren pasta elke dag tot 25 procent van de vezels kan leveren die je nodig hebt. Witte pasta levert veel minder, dus het kiezen van volkoren pasta is een manier om de voeding die pasta biedt te maximaliseren.

Laag cholesterol en natrium

 1. U moet cholesterol en natrium in uw dieet beperken omdat deze kunnen leiden tot hartaandoeningen en andere medische problemen. Pasta is van nature cholesterolvrij en bevat ook zeer weinig natrium. Het vervangen van voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte en veel natrium door volkoren pasta is een manier om deze gevaren uit je dieet te halen. Als je bij het koken van pasta geen zout aan het water toevoegt, kan dit een gezonde aanvulling op je menu zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407