Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pasta goed of slecht voor u?

Is pasta goed of slecht voor u?

 1. Pasta is een enorm populair voedsel. Volgens de National Pasta Association eet de gemiddelde persoon in de Verenigde Staten elk jaar 20 pond pasta.

 2. Uit onderzoek uit 2017 bleek echter een afname van de populariteit van pasta's, wat deels te wijten is aan gezondheid en voeding.

 3. In dit artikel leert u meer over de voor- en nadelen van pasta en de verschillende soorten die beschikbaar zijn.

Is pasta gezond?

 1. Pasta kan een uitstekende aanvulling zijn op een gezond dieet.

 2. Een recente studie heeft dit versterkt en geconstateerd dat mensen met een GI-dieet nog steeds afvallen wanneer ze pasta aten. De studie concludeerde dat pasta geen gewichtstoename of toename van lichaamsvet veroorzaakte.

 3. GI is een maat voor hoe snel en aanzienlijk een koolhydraatrijk voedsel de bloedsuikerspiegel kan verhogen. Hoe sneller de opname, hoe hoger en sneller iemands bloedsuikerspiegel zal stijgen.

 4. Over het algemeen kunnen voedingsmiddelen met een lagere glycemische waarde een persoon helpen zijn gewicht te beheersen en het risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 te verlagen. [! 262 => 1140 = 2!

 5. Het is echter essentieel om de portiegrootte van de pasta te beperken en het gebruik van sauzen met veel suiker en vet te minimaliseren. Het is ook beter om te kiezen voor volkoren pasta, of pasta op basis van bonen of linzen, die voedzamer is.

 6. Sommige mensen verwijderen pasta uit hun dieet omdat ze proberen hun gluteninname te verminderen. Tenzij een persoon een glutengevoeligheid of coeliakie heeft, is er geen bewijs dat een glutenvrij dieet gezondheidsvoordelen biedt.

 7. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat veel soorten glutenvrije pasta en andere glutenvrije producten duurder en minder gezond kunnen zijn dan hun niet-glutenvrije equivalenten. Ze bevatten meestal minder vezels en eiwitten en meer suiker en vet dan normaal voedsel.

 8. Tot slot is volkoren pasta een van de voedingsmiddelen die deel uitmaken van het mediterrane dieet, een voedingsbenadering die veel artsen en diëtisten aanbevelen voor een betere gewichtscontrole en een lager risico op ziekten.

Volkoren versus witte pasta

 1. Traditionele verrijkte pasta gebruikt alleen specifieke delen van de tarwekorrel, wat betekent dat deze belangrijke voedingsstoffen verliest tijdens het productieproces.

 2. Fabrikanten voegen vaak sommige van deze voedingsstoffen, waaronder ijzer- en B-vitamines, kunstmatig toe aan het eindproduct.

 3. Volkoren pasta gebruikt alle tarwekorrels, wat betekent dat de voedingsstoffen in de pasta blijven, samen met vezels en andere nuttige componenten. Volkoren pasta bevat ook minder calorieën en koolhydraten.

 4. Het eten van volle granen is in verband gebracht met een lager risico op obesitas en de bijbehorende gezondheidsrisico's.

 5. Beide soorten pasta zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Enkele van de meest populaire soorten zijn:

Tips voor het bereiden van gezonde maaltijden op basis van pasta

 1. Hoewel pasta op zichzelf gezond kan zijn, kan het gemakkelijk een basis worden voor te veel calorieën.

 2. In de populaire restaurantketen Olive Garden bevat een spaghetti met een romige champignonsaus en gehaktballetjes 1.680 calorieën.

 3. Aangezien de gemiddelde dagelijkse caloriebehoefte van een volwassene 1.600-2.400 is voor vrouwen en 2.000-3.000 voor mannen, draagt ​​deze enkele maaltijd bij aan ten minste de helft van de calorieën en mogelijk zelfs de volledige hoeveelheid.

 4. Dezelfde principes zijn thuis van toepassing, waar het toevoegen van kant-en-klare sauzen en gebruikelijke bijgerechten zoals knoflookbrood of lepels Parmezaanse kaas een verder gezonde maaltijd ongezond kan maken.

 5. Pasta kan echter ook een uitstekende basis zijn voor gezond voedsel. Tips voor het bereiden van gezonde maaltijden op basis van pasta zijn:

 6. Het is ook van vitaal belang om de portiegrootte te beperken. Mensen moeten proberen de helft van hun bord te vullen met fruit en groenten en iets meer dan een kwart met koolhydraten, zoals pasta.

Alternatieven voor pasta

 1. Alternatieven voor pasta zijn:

Samenvatting

 1. Is pasta gezond? Als mensen de juiste portiegrootte eten en voedzame toppings toevoegen, kan dat inderdaad.

 2. Om op pasta gebaseerde maaltijden gezonder te maken, moeten mensen rijke, romige sauzen en calorierijke begeleidingen vermijden en meer groenten en magere eiwitten toevoegen.

 3. Artikel laatst beoordeeld op di 24 juli 2018 Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407