Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pepermunt een diureticum?

Geneesmiddelinteracties

 1. Diuretica helpen uw lichaam extra water via uw urine vrij te maken om waterretentie te verminderen. Aangezien voorgeschreven diuretische medicijnen tot bijwerkingen kunnen leiden, kunnen kruidensupplementen het overwegen waard zijn als alternatieven. Verse pepermuntbladeren en pepermuntolie kunnen als diureticum enkele voordelen hebben, maar u moet uw arts raadplegen als u last heeft van het vasthouden van water en voordat u kruidensupplementen gebruikt.

Overzicht van pepermunt

 1. Pepermunt groeit in Europa en Noord-Amerika. Je kunt de bladeren gebruiken om thee te zetten, of in recepten zoals lamsvlees met munt, yoghurtsaus met muntsmaak of fruitsalades met muntgarnituren. Gebruikelijk gebruik van pepermuntolie als voedingssupplement omvat de behandeling van hoofdpijn, spierpijn en symptomen van indigestie, zoals buikpijn en misselijkheid. Pepermunt kan effectief zijn bij het verminderen van symptomen van het prikkelbare darm syndroom. Pepermunt is een hybride van watermunt en groene munt, wat volgens Encyclopedia.com een ​​diureticum is.

Achtergrond van diuretica

 1. Diuretica verminderen het vasthouden van water door uw lichaam aan te moedigen extra natrium, vergezeld van water, in uw urine af te geven. Dit is belangrijk omdat te veel water in uw lichaam uw bloeddruk verhoogt en stress op uw nieren plaatst. Uw arts kan ook diuretica aanbevelen voor hartfalen, oedeem en polycysteus ovariumsyndroom. Thiaziden, lisdiuretica en kaliumsparende diuretica zijn veel voorkomende klassen van diuretica op recept. Pepermunt kan diuretische eigenschappen hebben en kan de symptomen van polycysteus ovarium syndroom verbeteren, volgens de Universiteit van Maryland.

Anti-opgeblazen dieet

 1. Pepermunt kan als een diureticum werken als u het gebruikt als onderdeel van een gezond dieet om een ​​opgeblazen gevoel door waterretentie te voorkomen of te verminderen. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven en pepermuntthee telt mee voor uw dagelijkse vochtaanbeveling van acht glazen glazen van 8 ounce per dag. Een natriumarm dieet heeft een anti-diuretisch effect en verse pepermunt bevat weinig natrium, met slechts 1 milligram per portie van 2 eetlepels. Houd er rekening mee dat bij sommige aandoeningen diuretica op recept nodig kunnen zijn in plaats van eenvoudige voedingsaanpassingen om een ​​gezonde vochtbalans in uw lichaam te behouden.

Overwegingen

 1. Mogelijke bijwerkingen van diuretica op recept zijn duizeligheid, dorst, hogere bloedsuiker of cholesterol, jicht en onregelmatige menstruatie. Pepermunt veroorzaakt deze effecten niet, maar u kunt allergisch zijn voor munt of maagzuur ervaren wanneer u pepermuntolie neemt, volgens het National Center for Complementary and Alternative Medicine. Als u probeert af te vallen, zijn diuretica of waterpillen geen gezonde oplossing voor de lange termijn, omdat ze u alleen helpen om water te verliezen. De enige manier om lichaamsvet te verliezen is door minder calorieën te eten dan je verbruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407