Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pinda-olie gezond voor u

Is pinda-olie gezond voor u

 1. Door Prachee laatst bijgewerkt - 09 augustus 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is pinda-olie?

 1. Pinda-olie wordt ook wel Arachis-olie of arachideolie genoemd. Hoewel ze als peulvruchten worden geclassificeerd, groeien de peulen onder de grond, dus de classificatie en titel 'aardnoot'. In het ideale geval wordt verondersteld dat het de olie is die wordt gewonnen uit het breken van de noten die zich in de peulen bevinden. Sommige processen houden echter olie-extractie zonder beschietingen in, waardoor mogelijk niet alle beschikbare olie effectief wordt gewonnen.

 2. Hoewel het veel wordt gebruikt in de Zuid- en Zuidoost-Aziatische keuken, is het in de afgelopen eeuw ook wijd verspreid in Europa en Amerika. Het wordt gebruikt in verschillende kookmethoden, vooral frituren. De olie behoudt een uitgesproken smaak en heeft een rookpunt van 229,4 ° C, waardoor het geschikt is voor frituren. Het wordt echter ook gebruikt in saladedressings.

Soorten pinda-olie

 1. In de handel verkrijgbare pinda-oliën zijn grotendeels in twee soorten in te delen:

Is pinda-olie gezond voor u?

 1. Vetten zijn over het algemeen belasterd, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de feiten die een essentiële voedingsgroep vormen. Aan de andere kant moeten we ook onthouden dat vetten de andere voedingsstoffen niet kunnen vervangen en met mate moeten worden geconsumeerd.

 2. Pinda-olie wordt geschikt geacht voor frituren, roerbakken, braden en bakken. Volgens de vergelijkingen met andere oliën gemaakt door de Iowa State University, is het gezonde vetgehalte van deze olie vergelijkbaar met canola en sesamolie en is het beter dan dierlijk vet of palmolie.

Pinda-olie en pinda-allergie

 1. Als u een pinda-allergie heeft, is het vanzelfsprekend dat u zich afvraagt ​​of pinda-olie gezond voor u is of niet. Kortom, geraffineerde pinda-olie is goed genoeg, zelfs als u een pinda-allergie heeft. Het zal je lichaam niet laten reageren zoals het zou kunnen op pinda's. Hetzelfde kan echter niet worden gezegd over ongeraffineerde of gefilterde pindaolie. Zelfs deze reacties kunnen echter mild zijn, of niet zo extreem als bij pinda's direct. Maar het is het beste om medisch advies in te winnen voordat u van pinda's afgeleide producten gebruikt als u lijdt aan een allergie.

Takeaway

 1. Prachee is een contentschrijver voor organische feiten en is verantwoordelijk voor het schrijven over de nieuwste wellnesstrends. Ze was een voormalig docent journalistiekmedia en is er trots op dat ze naadloos kan schakelen tussen gezondheid, wetenschap en technologie. Ze heeft haar Masters in Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Pune, India, gevolgd en volgt momenteel een online cursus over 'Inleiding tot voedsel en gezondheid' van Stanford University, VS. Prachee ziet zichzelf graag dichter en kok als de zeldzame bliksem van inspiratie toeslaat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407