Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pinda-olie goed voor de gezondheid?

Let op uw natriuminname

 1. Pinda-olie bevat natuurlijke antioxidanten en goede vetten die cellen beschermen en het cholesterolgehalte verlagen, waardoor het een zeer gezonde kookkeuze is. Ga echter niet overboord als u ermee kookt - het hoge calorische gehalte van arachideolie kan uw anders laagcalorisch gerecht zeer veel calorieën maken als u hardhandig bent met uw motregen.

Voordelen voor vitamine E

 1. Vitamine E is een antioxidant die elke cel in uw lichaam beschermt door vrije radicalen te neutraliseren die cellen beschadigen en bijdragen aan uw risico op bepaalde vormen van kanker en hartaandoeningen. Probeer dagelijks 15 milligram vitamine E te krijgen, zegt de Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine. Een eetlepel arachideolie heeft meer dan 2 milligram, wat ongeveer 15 procent van uw dagelijkse aanbeveling is.

Gunstig voor cholesterolwaarden

 1. Pinda-olie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, kortweg MUFA's en PUFA's genoemd. Bijna 85 procent van de vetten in arachideolie zijn enkelvoudig en meervoudig onverzadigd. Wanneer u regelmatig MUFA's en PUFA's consumeert, kan uw cholesterolgehalte verbeteren, omdat bekend is dat deze vetten uw lipoproteïne met lage dichtheid verlagen, het soort cholesterol dat uw bloedvaten blokkeert. Deze heilzame vetten kunnen zelfs je high-density lipoproteïne licht verhogen. Dit is het type cholesterol dat uw systeem helpt om een ​​deel van het overtollige LDL kwijt te raken, waardoor uw totale cholesterol daalt.

Lager risico op atherosclerose

 1. In 2010 hebben onderzoekers van de North Carolina State University pinda-olie, pinda's en vetvrij pindameel en hun voordelen voor het verminderen van atherosclerose geëvalueerd. De studie, gepubliceerd in het "Journal of Food Science", werd uitgevoerd op hamsters die vetrijke, cholesterolrijke diëten kregen. Tegen het einde van de 24-weken durende studie en na het verzamelen van meerdere monsters van de hamsters, ontdekten onderzoekers dat degenen die pindaproducten kregen, een lager totaal cholesterolgehalte hadden dan de controlegroep die niet het extra voedsel op basis van pinda's kreeg. Omdat een hoog cholesterolgehalte vaak leidt tot atherosclerose, concludeerden de onderzoekers dat pinda-olie, evenals pinda's en pindameel, de ontwikkeling van atherosclerose kunnen vertragen. Dit voordeel kan voortkomen uit de antioxidanten, naast de goede vetten, in deze pindaproducten.

Gematigde bedragen consumeren

 1. Hoewel arachideolie rijk is aan antioxidanten en goede vetten, is het nog steeds een vet en daarom rijk aan calorieën. Als je rechtstreeks uit de fles giet, kun je snel meer vet en calorieën aan je gerecht toevoegen dan je denkt. Een eetlepel heeft ongeveer 13,5 gram totaal vet en 120 calorieën. Meet pinda-olie altijd van tevoren af ​​om een ​​teveel aan vet en calorieën in uw voorgerechten te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407