Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pindakaas gezond voor kinderen?

Meel voor noedels

 1. Pindakaas is een kindvriendelijk, voedzaam voedsel als het met mate wordt gegeten. De meeste kinderen zijn dol op pindakaas. Het is veelzijdig en past bij veel soorten voedsel, zoals appels, selderij, crackers en brood. Pindakaas bevat veel vet, maar het is enkelvoudig onverzadigd vet dat als gezond voor het hart wordt beschouwd. Het eten van een paar eetlepels als onderdeel van een maaltijd of snack levert eiwit, een essentiële voedingsstof voor opgroeiende kinderen.

Voedingswaarde

 1. Pindakaas is een goede bron van eiwitten, B-vitamines, ijzer, foliumzuur en vezels. Het bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetten, die goed zijn voor het hart. Sommige pindakaas bevatten transvetten, dus een natuurlijke pindakaas die niet is gemaakt met gehydrogeneerde olie is een gezondere keuze. De meeste natuurlijke pindakaas heeft pinda-olie bovenop. Pinda-olie is een enkelvoudig onverzadigd vet. Zorg ervoor dat je de olie in de pindakaas roert, anders is het te moeilijk om te verspreiden. Twee eetlepels pindakaas bevatten 28 procent van de ADH van eiwitten voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Kinderen vinden het leuk

 1. Het mooie van pindakaas is dat de meeste kinderen het lekker vinden, zelfs kieskeurige eters. De American Academy of Pediatrics noemt het als voedsel om kieskeurige eters aan te bieden. Sommige kinderen eten eigenlijk voedsel dat ze normaal niet zouden proberen als er wat pindakaas op is verspreid. Kinderen dopen ook graag voedsel, en pindakaas is een gezondere optie dan dressings en sommige sauzen. Probeer het op pretzels, fruit en zelfs groenten.

Kosten

 1. Pindakaas is goedkoop. Als uw gezin een beperkt budget heeft, is pindakaas een goedkope, goede bron van eiwitten. Het hoeft niet te worden gekoeld en kan meestal een paar maanden geopend worden bewaard. Natuurlijke pindakaas moet echter vaak worden gekoeld omdat deze niet dezelfde conserveermiddelen heeft als gewone pindakaas. Ongeopende pindakaas duurt meestal negen tot twaalf maanden.

Allergieën

 1. In een artikel gepubliceerd in het tijdschrift 'Kindergeneeskunde' van augustus 2005 verdubbelde de prevalentie van pinda-allergie bij kinderen van 1997 tot 2002. Sommige kinderartsen moedigen ouders aan te wachten tot hun kind 2 of 3 is jaar oud voordat het aanbieden van pindakaas vanwege de verhoogde prevalentie van pinda-allergieën. Als u een familiegeschiedenis van voedselallergieën heeft, kunt u dit advies volgen. Als u geen familiegeschiedenis heeft van pinda's, noten of andere voedselallergieën, kunt u uw kind pindakaas aanbieden vanaf de leeftijd van 1.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407