Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pindakaas goed voor bodybuilding?

Voorbeeldmenu

 1. Bodybuilders zijn berucht om het gebruik van eiwitrepen en shakes samen met voedingssupplementen om spiermassa te pakken. Strikt dieet speelt ook een belangrijke rol in bodybuilding, met veel vlees en volle granen in bulk ingenomen. Pindakaas is een voedsel dat sommige mensen schuwen vanwege het calorische gehalte van suikers. De waarheid is dat pindakaas betere gezondheidsresultaten voor bodybuilders oplevert dan veel voedingsrepen op de markt.

Voedingswaarde-informatie

 1. Pindakaas is meer dan alleen suiker en biedt u een lange lijst met vitamines en voedingsstoffen die nodig zijn voor spiergezondheid en spiergroei. Vanwege het pindagehalte biedt pindakaas het eiwit gelijk aan een verscheidenheid aan vlees. Naast deze eiwitten vind je ook koper, magnesium, fosfor, kalium en zink, allemaal mineralen die de gezondheid van het hart ondersteunen. De opname van pindakaas van mono- en poly-onverzadigde vetten en een minimaal transvetgehalte zijn ook goed voor bodybuilders.

Integratie

 1. Met het nutritionele voordeel van pindakaas in bodybuilding, blijft de kwestie van portie nog steeds hangen. Een andere vraag die opduikt, is hoe je dagelijks pindakaas eet zonder dat het alledaags wordt. Het is vrij eenvoudig om pindakaas in uw dagelijkse voeding op te nemen.

 2. Afhankelijk van uw specifieke eiwitbehoeften, kunt u pindakaas eten - waarvan een pot 100 g eiwit bevat - in grotere porties. Bijvoorbeeld een bodybuilder die minstens 200 pond weegt. vereist 100 tot 150 g eiwit per dag, volgens sportvoedingsdeskundige Nancy Clark. Je kunt pindakaas gebruiken als specerij voor veel voedingsmiddelen zoals volkorenbrood of als marinade voor bepaalde soorten vlees.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Omdat pindakaas vol zit met extra vitamines en mineralen, zijn er verschillende gezondheidsvoordelen bij. Naast hartgezondheid en verlaagd cholesterol, helpt pindakaas het herstel van spieren na een blessure te ondersteunen. Dit kan leiden tot snellere hersteltijden en een lagere kans op herhaalde verwondingen op dezelfde locatie.

 2. Een ander voordeel verschijnt wanneer bodybuilders merken dat ze zwaarder zijn geworden dan normaal en moeten afvallen. Pindakaas is meer vullend dan de meeste dieetvoeding en houdt je langer tevreden zonder teveel calorieën toe te voegen. Pindakaas bevat ook de benodigde voedingsstoffen om diabetes bij volwassenen te voorkomen en uw immuunsysteem te versterken.

Maaltijdsuggesties

 1. Pindakaas is niet alleen een gezond tussendoortje om u te helpen een vol gevoel te krijgen tussen de maaltijden door en voorkomt overeten, maar het is ook goed tijdens de maaltijd. Als u bijvoorbeeld bij het ontbijt pindakaas op een volkoren bagel verspreidt, krijgt u de juiste start van uw dag. Pindakaas is ook ideaal voor broodjes tijdens de lunch of als saus voor op Azië geïnspireerde gerechten bij het avondeten. Het plaatsen van pindakaas in je fruit of havermout verhoogt ook je maaltijdopties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407