Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pizza eten gezond?

Vitaminen en mineralen

 1. Pizza is een gemakkelijke go-to-food die geliefd is bij mensen van alle leeftijden. Met diepvries, bezorgen, afhalen, thuis bakken en gastronomische opties past pizza bij vrijwel elke gelegenheid. Hoewel af en toe genieten van commerciële pizza prima is, is het misschien een goed idee om je keuzes te heroverwegen als dit een regelmatig onderdeel van je dieet is. Pizza kan een gezonde optie zijn, als je de vette, geraffineerde bloem en bewerkte vleesversies vermijdt.

Vet en calorieën

 1. Commerciële pizzafabrikanten, van restaurantketens tot diepvriesversies in de supermarkt, bieden een bijna oneindige verscheidenheid aan combinaties van korst, kaas en topping. Een typische plak van 14 centimeter pizza met normaal korstkaas bevat tussen 250 en 350 calorieën en 10 en 17 gram vet. Voeg peperoni, worst en met kaas gevulde korst toe en verhoog uw calorie- en vetinname tot bijna 500 calorieën per plak met 26 gram vet. "Gastronomische" pizzarestaurants die kleinere, individuele pizza's aanbieden, doen het niet veel beter met pizza's die tussen 1.400 en 1.700 calorieën en 30 gram vet bevatten. Te veel calorieën eten kan gewichtstoename veroorzaken. Het hoge vetgehalte in deze pizza's is grotendeels afkomstig van verzadigde vetten, waarvan te veel het risico op hartaandoeningen kan verhogen.

Natriumproblemen

 1. Commerciële calorieën zijn niet alleen rijk aan calorieën en vet, maar ook rijk aan natrium met 500 tot 700 milligram per plak. Bevroren pizza's bevatten vaak meer dan 900 milligram natrium per portie. Het Institute of Medicine beveelt aan om uw natriuminname onder 1500 milligram te houden. Als u zich aan pizza of diepvriespizza's overgeeft, overschrijdt u dit doel regelmatig, wat leidt tot waterretentie en uw risico op hoge bloeddruk verhoogt.

Gezondere opties

 1. Om uw pizza-eetervaring gezonder te maken, bestelt u minder kaas op uw taart. Vraag ook om een ​​pizza met extra groentenbeleg en vermijd zoveel mogelijk vleesbeleg. Als u van vlees houdt, zijn ham of kip de gezondste opties. Als je een restaurant kunt vinden dat volkoren korst biedt, bestel het dan. Blijf anders bij dunne korst om uw inname van geraffineerde witte bloem, die weinig vezels bieden en uw bloedsuikerspiegel kan verhogen, wat leidt tot onbedwingbare trek en te veel eten te minimaliseren.

Homemade

 1. Het beperken van uw inname van commerciële pizza's betekent niet dat u pizza helemaal moet overslaan. Je kunt zelfgemaakte versies maken die voldoen aan je verlangens en die gezonder moeten eten. Vervang in elk pizzadeegrecept volkorenmeel door de helft van de witte bloem om een ​​voedzamere korst te maken. Maak je eigen natriumarme saus met tomatenpuree zonder zout, Italiaanse kruiden, gehakte knoflook en een snufje zeezout. Top met halfvolle mozzarella en geroosterde of gegrilde groenten. Pop in een hete oven en kook tot de korst knapperig is en de kaas is gesmolten. Je kunt ook vluggerversies van gezonde pizza maken met Engelse volkoren muffins of pitabroodje als korst. Bedek de korst met een paar plakjes verse tomaat, gehakte knoflook en een scheutje zout. Top met halfvolle mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Smelt onder de grill en voeg verse basilicumblaadjes toe voor het opdienen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407