Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pizza gezond voor zwangerschap?

Beleg

 1. Hoewel pizza in feite gezond kan zijn tijdens de zwangerschap, zijn er gezondere keuzes en grenzen aan hoeveel je ervan moet eten. Gemiddeld heb je als zwangere vrouw slechts ongeveer 300 extra calorieën per dag nodig, zelfs als je eetlust anders suggereert. Te veel calorieën uit elke voedselgroep kan leiden tot overmatige gewichtstoename die moeilijker te verliezen is na de zwangerschap, dus maak verstandige voedselkeuzes als je kunt.

Calorieën en vet

 1. Salades zijn een perfect gezonde maaltijd totdat u vlees, croutons, kaas en heel veel saladedressing begint toe te voegen. Hetzelfde geldt voor pizza. Een plak gewone korstpizza bevat gemiddeld 300 calorieën en 11 gram vet in vergelijking met een plak pepperoni pizza, die iets hoger is in calorieën en vet met 338 calorieën en 15 gram vet. Bestellen van dikke of pan-korstachtige stijl, extra vleesbeleg of zelfs extra kaas verhoogt het totale calorie- en vetgehalte.

Gezonde opties

 1. Er zijn veel manieren om een ​​voedzamere pizzakeuze voor u en uw ontwikkelende baby te maken. Selecteer eerst dunne korst, of beter nog, korst gemaakt van volkoren meel voor een paar extra gram vezels en B-vitamines. Bestel extra saus, tenzij u last heeft van brandend maagzuur. Tomatensaus is rijk aan vitamine A en C, evenals de antioxidant lycopeen, die het risico op bepaalde kankers kan helpen verlagen. Halfvolle mozzarellakaas is voedzaam omdat het 207 milligram botopbouwend calcium en 7 gram eiwit in slechts 1 ons levert, maar aangezien kaas ook van nature veel vet bevat, ga niet overboord. Het toevoegen van meer groenten zoals gesneden tomaten, spinazie, broccoli, groene paprika's en olijven kan je pizza een boost geven aan smaak en nuttige voedingsstoffen zoals foliumzuur en bètacaroteen zonder calorieën op te stoten.

Hoe zit het met maagzuur?

 1. Veel zwangere vrouwen ervaren maagzuur, meestal tegen het einde van hun zwangerschap. Maagzuur kan worden veroorzaakt door te veel eten, vetrijk eten, gekruid eten of kort na het eten gaan liggen. Als je een groene salade of vers fruit aan je maaltijd toevoegt, kun je nog steeds genieten van een paar plakjes pizza, wat een meer uitgebalanceerde optie is dan alleen pizza alleen.

Te vermijden voedingsmiddelen

 1. Tijdens de zwangerschap lopen zowel u als uw ongeboren baby een groter risico op complicaties door door voedsel overgedragen ziekten. Een van de ernstigere door voedsel overgedragen ziekten is listeriose, die wordt veroorzaakt door het eten van voedsel dat is besmet met de listeria-bacterie. Als je normaal gesproken feta of blauwe kaas aan je pizza toevoegt, sla deze dan over tijdens de zwangerschap. Zorg ervoor dat elke pizza goed gaar is voor het eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407