Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pompoen een vezelrijk voedingsmiddel?

8. Pumpkin Spice Muffins

 1. Vezel is een belangrijk onderdeel van de spijsvertering en kan ook uw risico op ernstige aandoeningen zoals diabetes en hartaandoeningen verminderen. Zoals de meeste soorten fruit, bevat pompoen een goede dosis vezels. Het toevoegen van pompoen aan uw dieet zal uw vezelinname helpen verhogen en u voorzien van andere belangrijke vitamines en mineralen.

Vezelfeiten

 1. Het deel van plantaardig voedsel dat niet door het lichaam kan worden verteerd of opgenomen, is vezel. Vezel neemt je ontlasting op en verlicht constipatie. Het helpt ook aambeien en darmaandoeningen, zoals diverticulaire aandoeningen, te voorkomen. Het is bewezen dat vezels het risico op hartaandoeningen helpen verminderen en de bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2 helpen reguleren, merkt MayoClinic.com op. [! 31823 => 1130 = 3!

 1. Pompoenen zijn pompoenachtige vruchten die aan de wijnstok groeien. Terwijl 1 kop ingeblikte pompoen ongeveer 7,1 g vezels bevat, biedt een kop gekookte, rauwe pompoen 2,1 g vezels. Pompoenpitten bevatten ook wat vezels, ongeveer 1,1 g in 1 oz. van zaden.

Pompoen eten

 1. Veel delen van een pompoenplant zijn eetbaar. Je kunt niet alleen de schaal koken en de pompoenpitten roosteren, maar je kunt ook de bloem eten die pompoenen ontspruit. Je kunt pompoen in blik het hele jaar door kopen in je supermarkt of je eigen puree maken. Pompoen koken, stomen, braden of bakken zijn verschillende manieren om pompoen te bereiden. En je kunt pompoen gebruiken als ingrediënt in soep, gebak en taarten. Het toevoegen van ingeblikte pompoen aan voedsel wordt vaak aanbevolen als een huismiddeltje voor een verstopt huisdier vanwege het vezelgehalte van de pompoen en de geweldige smaak.

Vezelaanbevelingen

 1. Volwassen mannen van 50 jaar en jonger moeten elke dag 38 g vezels consumeren, terwijl volwassen vrouwen van dezelfde leeftijd 25 g moeten consumeren. Deze vereiste verandert enigszins naarmate we ouder worden; 30 g vezels worden aanbevolen voor mannen ouder dan 50 en 21 g zijn nodig voor vrouwen van dezelfde leeftijdsgroep.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407