Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pruimenwijn gezond?

Naar de bron

 1. Pruimenwijn is een zoete alcoholische drank gemaakt van ume-pruimen afkomstig uit China. China introduceerde de ume-pruim in de zesde eeuw in Japan en pruimenwijn werd in de 17e eeuw een populair drankje in Japan. Tegenwoordig wordt Japanse pruimenwijn, meestal gekoeld geserveerd als aperitief, een populair drankje in Japan en wereldwijd. Pruimenwijn kan bepaalde gezondheidsvoordelen bieden, maar alleen als u er spaarzaam van geniet.

Gezondheidsbevorderende stoffen

 1. Naast alcohol bevat pruimenwijn verschillende gezonde stoffen, waaronder essentiële mineralen en antioxidanten. Een studie gepubliceerd in "Journal of Food Composition and Analysis" in 2007 analyseerde het gehalte aan antioxidanten en mineralen van verschillende fruitwijnen en traditionele rode wijnen gemaakt van druiven. Onderzoekers ontdekten dat pruimenwijnen een gematigde totale antioxidantcapaciteit hadden, vergelijkbaar met die van kersen- en frambozenwijnen, maar minder dan wijnen gemaakt van druiven of bosbessen. Essentiële mineralen zoals calcium, magnesium, mangaan, zink, ijzer en vooral kalium waren ook aanwezig in de fruitwijnen en de rode wijnen. Pruimenwijnen en andere fruitwijnen bleken aanzienlijk minder hoofdpijn-inducerende histamine te bevatten dan rode wijnen.

Alcohol en gezondheid

 1. Indien met mate geconsumeerd, kan de alcohol zelf in pruimenwijn ook bepaalde gezondheidsvoordelen opleveren. Een Japanse producent van pruimenwijn zegt dat zijn pruimenwijn een alcoholgehalte heeft van ongeveer 12 procent, wat vergelijkbaar is met dat van rode of witte wijn. Matige consumptie van alcohol kan een verminderd risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen bieden; verminderd risico om te overlijden aan een hartaanval; verminderd risico op beroertes, in het bijzonder ischemische beroertes; verminderd risico op galstenen; en mogelijk een verminderd risico op diabetes. "Matig" alcoholgebruik, zoals gedefinieerd in de 2010 Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, betekent maximaal één drankje per dag voor vrouwen en twee drankjes per dag voor mannen. Een standaard portie wijn is 5 oz; aangezien het een zoete dessertwijn is, is een standaard portie pruimenwijn slechts 4,1 oz.

Koolhydraten en calorieën

  Overwegingen

  1. Hoewel pruimenwijn enkele gezondheidsvoordelen kan bieden wanneer u het in kleine hoeveelheden drinkt, wegen de potentiële gezondheidsvoordelen van de drank veel zwaarder dan de gezondheidsrisico's van alcohol wanneer u drinkt of een aantal dranken opzuigt binnen enkele uren drinken. Gewoonte overmatig alcoholgebruik brengt u in gevaar voor tal van gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, zelfmoord, accidenteel ernstig letsel of overlijden, levercirrose, pancreatitis en hartfalen. De gezondheidsrisico's van zelfs matig alcoholgebruik kunnen opwegen tegen de voordelen voor sommige mensen. Vermijd alcohol volledig als u zwanger bent of zwanger probeert te worden, van plan bent een voertuig te besturen of machines te bedienen of medicijnen gebruikt die een wisselwerking hebben met alcohol.

  2. Hoewel pruimenwijn enkele gezondheidsvoordelen kan bieden wanneer u het in kleine hoeveelheden drinkt, wegen de potentiële gezondheidsvoordelen van de drank veel zwaarder dan de gezondheidsrisico's van alcohol wanneer u drinkt of meerdere binnen enkele uren drinken. Gewoonte overmatig alcoholgebruik brengt u in gevaar voor tal van gezondheidsproblemen, waaronder hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, zelfmoord, accidenteel ernstig letsel of overlijden, levercirrose, pancreatitis en hartfalen. De gezondheidsrisico's van zelfs matig alcoholgebruik kunnen opwegen tegen de voordelen voor sommige mensen. Vermijd alcohol volledig als u zwanger bent of zwanger probeert te worden, van plan bent een voertuig te besturen of machines te bedienen of medicijnen gebruikt die een wisselwerking hebben met alcohol.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407