Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pure ahornsiroop gezond?

Suiker met mate

 1. Zoet eten kan lastig zijn als u probeert uw dieet op te ruimen. Een pure, natuurlijke suiker zoals pure ahornsiroop lijkt misschien de perfecte gezonde vervanger, en in feite heeft pure ahornsiroop iets te bieden op het gebied van voeding. Het is echter nog steeds voornamelijk suiker, dus behandel het dienovereenkomstig als je het aan voedsel toevoegt.

Pure Maple Syrup

 1. Ahornsiroop is wat u krijgt als u herhaaldelijk het waterige sap van de suikeresdoornboom kookt. Zuidoost-Canada en New England zijn de enige ahornsiroopproducerende regio's ter wereld, ook al bestaat de suikeresdoorn zelf over een groter deel van de Verenigde Staten. Maple siroop moet ten minste 66 tot 67 procent suikergehalte per gewicht hebben - Cornell zegt 66 en de University of New Hampshire Cooperative Extension zegt 67 - en het moet worden geproduceerd uit pure suikeresdoorn sap om pure ahornsiroop te worden genoemd .

URI-onderzoek

 1. Pure ahornsiroop kwam in 2010 onder voedingsonderzoek, toen een onderzoeker van de Universiteit van Rhode Island meldde dat hij verschillende verbindingen op Canadese siroop had gevonden die de menselijke gezondheid ten goede kwamen. De universiteit van Rhode Island zegt dat Navindra Seeram, een universitair docent, ontdekte dat deze verbindingen fenolen bevatten, dezelfde antioxidanten in bessen, vaak aangeprezen vanwege hun gezonde antioxidantgehalte.

Phenolics

 1. Fenolen zijn verbindingen die stoffen zoals flavonoïden bevatten. Je hoort dit meestal in verhalen over bessen en druiven, en de verbindingen worden verondersteld gunstige effecten op de gezondheid te hebben. De Universiteit van Rhode Island citeert Seeram als zeggende dat de fenolen in ahornsiroop een vorm van zelfverdediging door de esdoorn zijn, omdat deze doorboord is vanwege zijn sap. Dit is niet zo ongewoon; Palomar College merkt op dat de fenolische stof resveratrol bijvoorbeeld deel uitmaakt van een familie van stoffen die door planten zijn gemaakt om insecten en schimmels af te weren.

Overwegingen

 1. Welke voedingsstoffen het ook bevat, houd er rekening mee dat ahornsiroop in feite nog steeds een vloeibare suiker is. Hoewel het eten van veel ervan zeker een smakelijke manier kan zijn om die fenolen te krijgen, zou je een oplossing innemen die ten minste 66 procent suiker is. Dus hoewel pure ahornsiroop misschien niet helemaal zonder voedingswaarde is, is het niet echt iets dat je in grote hoeveelheden als gezondheidsvoedsel kunt eten. Ahornsiroop is bijvoorbeeld nog steeds een koolhydraat, dus als u diabetes hebt of het risico loopt diabetes te ontwikkelen, moet u heel voorzichtig zijn met hoeveel ahornsiroop u eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407