Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is rijstmeel goed voor u? Voors Nadelen van Rice Flour Nutrition

Geschiedenis

 1. Als u tarwebloem en / of gluten wilt vermijden en niet zeker weet waar u moet zijn, is rijstmeel een optie voor u. Deze glutenvrije bloem, ook bekend als rijstpoeder, is gemaakt van fijngemalen rijst. Het is te vinden in zowel witte rijst als bruine rijstvorm en het is een basisvoedsel in Zuidoost-Azië, Japan en Zuid-India.

 2. Rijstmeel is een prima vervanger voor tarwebloem, omdat het meeste tarwebloem gluten bevat - een eiwit dat het spijsverteringsstelsel kan irriteren of erger voor iedereen die glutenintolerant is. Rijstmeel is een populair verdikkingsmiddel omdat het vloeistofscheiding kan voorkomen. Het werkt geweldig in soepen, sauzen en jus en wordt vaak gebruikt om crackers, cakes en knoedels te maken.

 3. Maar is rijstmeel goed voor u? Dat is een uitstekende vraag. Aan de positieve kant, het is rijk aan vezels en kan de lever beschermen, maar het ontbreekt ook aan voeding die andere meel kan bevatten.

Is rijstmeel goed voor u? Voors en tegens van rijstmeel

 1. Met de toenemende behoefte aan glutenvrij voedsel kan rijstmeel een goede keuze zijn. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat sommige voedingsmiddelen wat voedingswaarde missen.

 2. Veel glutenvrije bakkerijproducten bevatten minder eiwitten, vezels en mineralen, evenals een verhoogde glycemische index dan sommige voedingsmiddelen die gluten bevatten. Door rijst en boekweitmeel, eiwit of wei-eiwit toe te voegen, kunnen de voedingswaarden echter worden verbeterd.

 3. Tegelijkertijd tonen sommige onderzoeken aan dat de glycemische index van sommige van de nieuwste glutenvrije producten sterk is verbeterd door toevoeging van mineraalrijke ingrediënten, zoals amarant, boekweit of lijnzaadmeel . (1)

 4. 1. Hoog in nuttige vezels

 5. Ons lichaam heeft onoplosbare vezels nodig om zich te ontdoen van afval, dus als constipatie een probleem is, kan rijstmeel - in het bijzonder bruine rijstmeel - helpen samen met noten, bonen en groenten, zoals bloemkool en aardappelen - allemaal voedingsmiddelen die veel vezels bevatten.

 6. Het kiezen van een vezelrijk dieet helpt niet alleen het lichaam door afval te elimineren, maar het kan ook helpen het cholesterol te verlagen en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het kan zelfs helpen het risico op diverticulaire aandoeningen, darmaandoeningen, diabetes type 2 en hypertensie te minimaliseren. (2)

 7. 2. Geweldige glutenvrije optie

 8. Rijstmeel is gemaakt van een glutenvrij graan, waardoor het de betere keuze is als het gaat om iedereen die lijdt aan glutenintolerantie en coeliakie. Gluten is een eiwit dat voorkomt in graanproducten, zoals tarwe en rogge.

 9. Iedereen met coeliakie lijdt aan een spijsvertering die het immuunsysteem verstoort wanneer hij in contact komt met gluten. Voor degenen met een intolerantie, hoewel mild, helpt het nog steeds in het spijsverteringsproces als het wordt vermeden. Rijstmeel kan helpen door een alternatief aan te bieden. (3)

 10. 3. Kan helpen de leverfunctie gezond te houden

 11. Rijstmeel bevat choline, dat helpt cholesterol en triglyceriden uit de lever te transporteren naar waar ze in het lichaam nodig zijn. Daarom kan choline u helpen een gezonde lever te behouden.

 12. Choline is vereist om essentiële componenten van de membranen te behouden. Hepatocellulair carcinoom is een kanker die voortkomt uit chronische leverziekte en de tarieven stijgen. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Experimental Pathology meldde dat een dieet met een tekort aan choline en veel vet snel progressieve leverfibrose bij muizen vertoonde. (4) Omdat rijstmeel choline bevat, kan het een goede keuze zijn om de lever in een gezonde staat te houden.

 13. 1. Bevat minder foliumzuur dan volkorenmeel

 14. Hoewel volkorenmeel en rijstmeel dezelfde voedingswaarden bevatten, heeft volkorenmeel rijstmeel als het gaat om foliumzuur. Deze granen lopen van dichtbij tot thiamine, niacine en riboflavine, en ze bevatten allebei vitamine E, maar volkoren biedt 14 procent van de dagelijkse aanbeveling van folaat.

 15. Foliumzuur is belangrijk omdat het helpt bij het verwijderen van homocysteïne uit het bloed. Dit proces kan het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Vraag me af waarom foliumzuur zo belangrijk is tijdens de zwangerschap? Het is essentieel voor de ontwikkeling en groei van nieuwe cellen, wat gunstig is tijdens de groeizwangerschap. (5)

 16. 2. Heeft minder fytonutriënten dan volkoren tarwe

 17. Zowel rijstmeel als volkoren tarwemeel bieden belangrijke kankerbestrijdende fytonutriënten genaamd lignanen, maar volkoren tarwemeel heeft 30 procent meer. Lignanen kunnen de oestrogeenspiegels in het lichaam in evenwicht brengen. Voedingsmiddelen die lignanen bevatten, kunnen het risico op hart- en vaatziekten en kanker verlagen en het cholesterolgehalte verlagen.

Soorten rijstmeel + rijstmeelvoeding

 1. Er zijn drie soorten rijstmeel: bruine rijstmeel, zoete rijstmeel en witte rijstmeel. Interessant is dat de witte rijst afkomstig is van de bruine rijst. Dit gebeurt wanneer het kaf wordt verwijderd.

 2. Een voordeel voor de gezondheid van de bruine rijst-versie is dat de schil intact blijft, wat meer vezels en voedingswaarde biedt, zoals verhoogd calcium en zink. Bruine rijstmeel heeft een nootachtige smaak en werkt het beste in combinatie met andere meel om een ​​kruimelige, droge textuur te voorkomen.

 3. Zoet rijstmeel komt van kleverige, kortkorrelige witte rijst, die meer zetmeel bevat dan witte rijst of bruine rijst, en wordt vaak gebruikt in Aziatische gerechten. Hoewel ze alle drie als verdikkingsmiddelen kunnen werken, is de zoete rijstversie misschien een betere keuze vanwege de plakkerige, zetmeelrijke inhoud.

 4. Eén kop (158 gram) witte rijstmeel bevat ongeveer: (6)

 5. Eén kop (158 gram) bruine rijstmeel bevat ongeveer: (7)

Rijstmeel versus ander meel

 1. Rijstmeel bevat minder gist, wat kan betekenen dat u bij het bakken meer zuiveringszout nodig heeft. Witte rijstmeel heeft een zijdezachte textuur en een zeer witte kleur, waardoor het zich onderscheidt van anderen. Het is te vinden op Aziatische markten en natuurvoedingswinkels, maar als je een koffiemolen of krachtige blender hebt, kun je die gewoon zelf maken.

 2. Voor het grootste deel kan rijstmeel worden uitgewisseld met all-purpose witte bloem met heel weinig verschil, omdat ze op dezelfde manier presteren bij het koken. Zowel rijstmeel als bloem voor alle doeleinden zijn geweldig als verdikkingsmiddelen voor soepen, sauzen, jus en roux.

 3. Er zijn tonnen ander meel beschikbaar, zoals erwtenmeel, kikkererwtenmeel, kokosmeel, amarantmeel, pijlwortelmeel, quinoameel, johannesbroodmeel, einkornmeel en zelfs notenmeel. Kortom, je kunt bijna elk droog ingrediënt tot een bloem malen, maar is het goed voor het bakken? Chiazaden kunnen bijvoorbeeld worden gevormd om chiameel te maken, maar werkt ook net zo goed als rijstmeel. Niet zo veel. Hoewel chiazameel voor veel producten kan worden gebruikt, is bakken er misschien niet een van.

 4. Uit onderzoek is gebleken dat bakken met chia-bloem succesvolle resultaten opleverde. Bij gebruik van een kleinere hoeveelheid in combinatie met rijstmeel deden de resultaten het echter veel beter. In het bijzonder zal het gebruik van niet meer dan 14 procent heel chiazameel op basis van rijstmeel op basis van glutenvrij brood een betere textuur en vocht aan het brood bieden, terwijl het gebruik van meer de kwaliteit begint te verminderen. Het goede deel is dat chiameel, net als veel andere bloemopties, de voedingswaarde kan verbeteren door de niveaus van as, lipiden, eiwitten en voedingsvezels te verhogen en veel andere voedingsstoffen te bieden. (8, 9)

 5. Rijstmeel is niet moeilijk te vinden en kan worden gekocht bij de meeste supermarkten en reformwinkels. Je kunt het in afzonderlijke zakken of in bulk kopen. Aziatische speciaalzaken hebben ook rijstmeel.

 6. Rijstmeel maken is eenvoudig! Het enige wat u hoeft te doen is de rijst in een krachtige menger of keukenmachine te malen en tot een meelachtige consistentie te malen. Een andere optie is een graanmolen. Een korrelmolen korrel tarwe, rijst, haver, gerst, quinoa en andere kleine, harde droge korrels met de mogelijkheid om het aan te passen voor grove of fijne texturen. Wat besparingen betreft, zult u waarschijnlijk ongeveer 50 procent besparen in plaats van het vooraf te kopen.

Recepten rijstmeel

 1. Er zijn veel recepten die rijstmeel kunnen gebruiken. Probeer deze om te beginnen:

 2. Glutenvrije curry bloemkoolroosjes

 3. Je kunt ook dit glutenvrije recept voor bruine rijstmeel Brownies proberen.

Geschiedenis

 1. Rijst bestaat al heel lang - sommigen denken al in 5000 voor Christus. met het begin in China. De teelt breidde zich snel uit naar Griekenland en de Middellandse Zee, vervolgens naar Zuid-Europa en Noord-Afrika. Het bleef zich door Europa verspreiden naar Portugal, Brazilië, Spanje en Zuid-Amerika. (10)

 2. In de Verenigde Staten ontwikkelden de zuidelijke staten de rijsthandel op de vele rijstplantages rond Georgetown, Charleston en Savannah, met de overheersende rijstsoort in de Carolinas uit Afrika en bekend als "Carolina Goud."

 3. Rijst is belangrijk voor veel culturen, inclusief de intentie om de vruchtbaarheid in het huwelijk te waarborgen - een reden waarom rijst vaak op bruiloften wordt gegooid. Rijst is bijna een nietje voor kinderen geweest als hun eerste vaste voedsel. (11)

 4. Het is moeilijk om precies te bepalen wanneer rijstmeel een vorm van bloem werd, maar het staat al lang bekend als ingrediënt voor rijstnoedels en Japanse desserts.

 5. Rijst is meestal gemakkelijk te verteren en kan een onderdeel zijn van een gezond dieet. Recente controverse is gepresenteerd met betrekking tot arseen in rijst. Over het algemeen kunt u, als u zich zorgen maakt, een mengsel van meel gebruiken om te veel rijstmeel te verminderen. Als u problemen met arseen vermoedt of problemen met de spijsvertering heeft, stop dan onmiddellijk met het consumeren en vraag professionele hulp aan uw arts.

 6. Rijstmeel kan een geweldig alternatief zijn voor uw dieet, vooral als u gluten-intolerant bent of coeliakie heeft. Experimenteer met verschillende recepten om te zien wat het beste werkt. Houd er ook rekening mee dat je misschien een paar voedingsstoffen verliest, maar over het algemeen is rijstmeel een veilig en lekker alternatief.

 7. Aan de positieve kant is rijstmeel glutenvrij, rijk aan vezels en kan het je lever helpen beschermen. Het nadeel is dat het minder voedingsstoffen en fytonutriënten bevat dan andere bloemen en ook relatief veel koolhydraten en calorieën bevat.

 8. Als u een glutenvrij alternatief voor tarwebloem wilt, probeer rijstmeel eens, maar vergeet ook niet om andere glutenvrije bloemopties te bekijken, zoals kokosmeel, gekiemde bloem, haver bloem, amandelbloem, tapiocameel, kikkererwtenmeel, sorghummeel, cassavebloem, amarantmeel, boekweitmeel, teffmeel of zelfs cricketmeel.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407