Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is rijstmesten?

Go Lean With Meat

 1. Rijst is rijk aan koolhydraten, een van de drie voedingsstoffen die calorieën leveren aan uw lichaam. Elk voedsel, inclusief rijst, kan vetmesten als de portiegroottes niet worden gecontroleerd en u het aantal calorieën dat u verbruikt niet in de gaten houdt. Het eten van witte rijst, een verfijnde korrel die gemakkelijk te verteren is vanwege het gebrek aan voedingsvezels, kan echter je gewichtsverliesplan ontsporen.

Rice

 1. Rijst is vooral een koolhydraatvoedsel dat je ook wat eiwitten geeft. Rijst kan ofwel in de volkoren categorie vallen - voedingsmiddelen die de hele graankorrel bevatten, zoals bruine rijst - of worden geclassificeerd als een geraffineerde korrel. Witte rijst ondergaat bijvoorbeeld een maalproces dat het ontdoen van zijn vezels, ijzer en sommige vitamines. Hoewel voedselproducenten witte rijst en andere bewerkte granen verrijken met vitamines en mineralen, kunnen voedingsvezels niet worden toegevoegd aan het voedsel. Als u bruine rijst kiest boven wit, krijgt u de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels.

Calorieën

 1. Fad-diëten kunnen de consumptie van specifieke soorten voedsel aanmoedigen en andere, zoals koolhydraten, vermijden. Als u echter bezorgd bent om af te vallen of gewoon uw bestaande gewicht wilt behouden, is het tellen van calorieën de sleutel. Een kop gekookte, geconverteerde witte rijst heeft 170 calorieën, terwijl dezelfde hoeveelheid gekookte bruine rijst 190 calorieën bevat. Wanneer fabrikanten smaakstoffen en andere ingrediënten aan rijst toevoegen, verhoogt dit de calorieën van het gerecht. Een kopje bekende, merknaam kip-smaak of broccoli-en kaas-smaak rijst geeft je 200 calorieën of meer. Voeg eenvoudig 1 theelepel boter toe aan rijst en voeg 35 calorieën toe aan uw dieet.

Overige informatie

 1. De vezel in volle granen, zoals bruine rijst, is moeilijker voor uw spijsverteringskanaal om af te breken. Het eten van bruine rijst en andere volle granen kan voorkomen dat je te veel eet. Een kopje gekookte rijst bevat 2 gram voedingsvezels, wat je 8 procent van je dagelijkse waarde geeft, op basis van een dieet van 2000 calorieën. Gekookte witte rijst bevat daarentegen geen voedingsvezels. Als je bewerkte granen zoals witte rijst eet, kun je zelfs zwaarder worden. Resultaten van een studie gepubliceerd in het juni 2011 nummer van "The New England Journal of Medicine" suggereren dat de soorten voedsel die je eet er toe doen. Onderzoekers volgden 120.877 gezonde volwassenen die geen overgewicht hadden gedurende een reeks van meerdere jaren om te bepalen hoe het dieet de gewichtstoename beïnvloedde. Ze bepaalden dat de inname van geraffineerde granen een bijdragende factor was voor gewichtstoename. Andere voedingsmiddelen in verband met gewichtstoename waren chips en aardappelen, suikerhoudende dranken, snoep, vruchtensap, verwerkt vlees, onbewerkt rood vlees, gefrituurd voedsel en boter.

Gewicht

 1. De vezel in bruine rijst en andere volkoren voedingsmiddelen kan niet alleen uw gewichtsverliesplan ten goede komen. Voedingsvezels helpen constipatie te voorkomen en kunnen uw risico op chronische aandoeningen zoals diabetes en hartaandoeningen verminderen. Elk voedsel - zelfs gezonde volle granen - kan echter dik worden wanneer het teveel wordt geconsumeerd. Elk pond lichaamsvet is het equivalent van 3500 calorieën die je hebt gegeten, maar je lichaam kon niet verbranden. Dus als u rijst als bijgerecht kiest, houd dan rekening met calorieën en porties. Een portie rijst wordt beschouwd als 1/2 kopje, ongeveer de grootte van een halve honkbal.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407