Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is rijstpap gezond?

Alternatieven voor desserts en snacks

 1. Rijstpap is een voedingsmiddel dat u lekker vindt of haat. Dankzij een moderne toename van de populariteit van rijstpap, kan een verscheidenheid aan rijstpap-centrische restaurants en bistro's worden gevonden in bijna elke grote stad. Rijstpap wordt vaak aangeprezen als een gezond alternatief voor andere romige desserts zoals ijs, maar zoals de meeste zoete lekkernijen, moet het slechts zelden worden genoten. Gelukkig kun je, als je zelf rijstpudding probeert te maken, calorieën besparen en de ingrediënten regelen die worden gebruikt om rijstpudding gezonder te maken.

Voedingswaarde-informatie

 1. Rijstpap, wanneer gemaakt met natuurlijke ingrediënten, kan een gezonder alternatief zijn voor ijs en andere lekkernijen. Met minder calorieën dan andere zuivelproducten, biedt rijstpudding ongeveer 4 gram eiwit per 1/2 kopje, een goed verloop van calcium en is het cholesterolarm. Een portie rijstpudding van 5 tot 6 ons bevat 130 tot 230 calorieën. Rijstpap kan behoorlijk veel koolhydraten bevatten, variërend van 20 tot 46 gram, afhankelijk van het type rijstpap dat je lekker vindt. Rijstpap biedt ook een kleine hoeveelheid vitamine A en vitamine C per portie van 5 ons.

Winkel gekocht versus zelfgemaakt

 1. Rijstpudding kan thuis worden gemaakt, waardoor u meer controle hebt over welke ingrediënten worden gebruikt. Helaas kan het thuis maken van uw eigen rijstpudding het moeilijk maken om een ​​gezonde portiegrootte te bepalen. In de winkel gekochte natuurlijke rijstpudding biedt de traktatie in porties van 6 ons. Omdat de voedingswaarde-informatie rechtstreeks op de kopjes wordt afgedrukt, weet je precies hoeveel van elke voedingsstof in de rijstpudding zit. Hoewel zelfgemaakte rijstpudding frisser smaakt en gezondere ingrediënten bevat, is het moeilijker om de voedingswaarde te onderscheiden.

Ingrediënten

 1. Rijstpap wordt gemaakt van een vrij eenvoudig recept en mag niet meer dan 10 ingrediënten op de verpakking bevatten. Vermijd rijstpudding die is gemaakt met conserveermiddelen, kunstmatige smaakstoffen en andere synthetische chemicaliën. Zoek in plaats daarvan naar ingrediënten zoals rijst, melk, eieren en suiker. De smaak van rijstpudding kan worden gewijzigd door dingen zoals kokosmelk, kaneel, rozijnen en andere additieven toe te voegen. Het toevoegen van andere ingrediënten kan het calorische gehalte en de voedingswaarde-informatie veranderen, dus je moet de toevoegingen apart berekenen.

Alternatieven

 1. Hoewel rijstpudding een gezonder alternatief is voor voedingsmiddelen zoals ijs of traditionele pudding, moet het als traktatie worden geconsumeerd en nooit als gezondheidsvoedsel. De dikke, op room gebaseerde pudding bevat te veel calorieën om als dieetvoeding te worden beschouwd, en het toevoegen van toppings in een rijstpuddingrestaurant kan het calorische gehalte aanzienlijk verhogen. Als je nog steeds zin hebt in een romige traktatie, zoek dan naar suikervrije versies van rijstpap en gebruik kruiden en smaakstoffen om het gebrek aan zoetheid te compenseren. Sojamelk kan ook worden gebruikt in plaats van gewone melk om calorieën te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407