Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Room van Tarwe Gezond?

Vitaminen en mineralen

 1. Gemaakt door gemalen tarwekorrels in water te koken tot ze een pap vormen, zorgt tarwe voor een gezond ontbijt dat zowel flexibel als betaalbaar is. Het is een geweldige bron van brandstof als je je onder het weer voelt - de Room van tarwe is een zacht voedingsdieet, ontworpen om je te helpen bij de overgang naar vast voedsel na maagklachten. Room van tarwe biedt ook een scala aan gezondheidsvoordelen en is een bijzonder rijke bron van ijzer.

Vitaminen en mineralen

 1. Tarwekorrel is meer dan alleen een troostmaaltijd. Het is ook een goede bron van koolhydraten, vezels, ijzer, calcium en sommige B-vitamines en vormt een gezonde aanvulling op uw dieet.

Calorieën, koolhydraten en eiwitten

 1. Elke kop gekookte room van tarwe bevat slechts 126 calorieën, zodat u kunt genieten van een grote maaltijd die goed past in een calorie-gecontroleerd dieet. Een portie levert 26 gram koolhydraten - een bron van suiker, die je weefsels, inclusief je hersenen, van brandstof kan voorzien - inclusief 1,3 gram voedingsvezels, een soort koolhydraten gekoppeld aan een lager risico op obesitas. Tarwekorrel bevat slechts een kleine hoeveelheid eiwit - 3,6 gram per portie - en biedt een halve gram vet.

Hoog in ijzer en calcium

 1. Room van tarwe zit boordevol ijzer en biedt ook een royale hoeveelheid calcium. Je lichaam is afhankelijk van ijzer voor een goed zuurstoftransport - het helpt je rode bloedcellen om verse zuurstof uit je longen te voeren - en voor zuurstofopslag. Het helpt ook uw witte bloedcellen te laten functioneren, wat infecties afweert. Een kop gekookte room van tarwe bevat 9,4 milligram ijzer - meer dan 110 procent van de dagelijkse behoeften voor mannen en 52 procent van de dagelijkse behoeften voor vrouwen.

 2. Het calcium in room van tarwe helpt de zenuwfunctie te ondersteunen, activeert enzymen die essentieel zijn voor spiercontractie en draagt ​​bij aan sterke botten. Eet een kopje room van tarwe en je verhoogt je calciuminname met 218 milligram, of 22 procent van je dagelijkse behoeften.

Bron van sommige B-vitamines

 1. Door tarwe aan je dieet toe te voegen, kun je ook meer thiamine en foliumzuur consumeren - respectievelijk ook vitamine B-1 en B-9 genoemd.

 2. Elke portie gekookte tarwe van 1 kop bevat 138 microgram thiamine - 13 en 12 procent van de dagelijks aanbevolen innames voor respectievelijk vrouwen en mannen - samen met 45 microgram folaat , wat 11 procent van uw dagelijkse behoeften is. Thiamine activeert een reeks enzymen, waaronder die betrokken zijn bij de hersenfunctie, het koolhydraatmetabolisme en de cholesterolproductie, terwijl foliumzuur uw risico op colorectale kanker helpt verlagen.

Gezonde tips voor het serveren

 1. Gebruik toppings om voedingswaarde toe te voegen aan uw crème van tarwe. Bedek je kom met een handvol gemengde bessen en een lepel gehakte amandelen, of maak "perziken en room" room van tarwe door gehakte verse perziken en magere yoghurt met vanillesmaak toe te voegen. U kunt ook pompoenpuree toevoegen aan uw room van tarwe terwijl deze kookt, en een scheutje ahornsiroop voor een decadent smakend ontbijt, of maak een "bananenbrood" room van tarwe door geprakte banaan, kaneel en gehakte walnoten toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407