Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is rosbief goed voor een dieet?

Overwegingen

 1. De aanblik en geur van rosbief wanneer het vers uit de oven komt, zal uw smaakpapillen zeker stimuleren in afwachting van een sappige maaltijd. Maar nadat je elk stuk vlees hebt gekauwd, ingeslikt en verteren, ontleent je lichaam de voordelen en risico's van het eten van dit voedsel. Rosbief bevat eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen die uw inname van bepaalde voedingsstoffen kunnen verbeteren, maar bevat ook stoffen die uw gezondheidsrisico's kunnen verhogen.

 1. Rosbief is een goede bron van eiwitten, een macronutriënt die u nodig hebt om spieren op te bouwen en te behouden, weefsels te groeien en te repareren, uw immuunsysteem te stimuleren en enzymen en hormonen te produceren. Het eiwit in rosbief bevat alle 9 essentiële aminozuren die je lichaam niet kan produceren. Een 3 oz. portie rosbief levert ongeveer 21 g eiwit. De aanbevolen eiwitinname via de voeding is 46 g per dag voor vrouwen en 56 g per dag voor mannen.

Iron

 1. Rosbief eten kan uw voedingsinname van ijzer verhogen, een mineraal dat u nodig hebt voor rode bloedcellen. IJzer maakt deel uit van een molecuul dat hemoglobine wordt genoemd en dat wordt aangetroffen in rode bloedcellen en transporteert zuurstof vanuit uw longen naar uw cellen in uw lichaam. IJzer neemt ook deel aan enzymafhankelijke chemische reacties zoals DNA-synthese. Een tekort aan ijzer kan leiden tot bloedarmoede, een aandoening waarbij u weinig rode bloedcellen aanmaakt en ervoor kan zorgen dat uw cellen minder zuurstof ontvangen.

Verzadigd vet

 1. Rosbief bevat ook verzadigd vet, een ongezond vet, dat uw risico op hartaandoeningen kan verhogen. Verhoogde consumptie van verzadigd vet verhoogt uw cholesterolgehalte in het bloed en ophoping van plaque in uw bloedvaten. Onderzoek van wetenschappers aan het Heart Research Institute in Sydney, Australië en gepubliceerd in het "Journal of the American College of Cardiology" in 2006, wijst uit dat consumptie van verzadigd vet de arteriële endotheelfunctie belemmert. Het endotheel is een laag cellen in het inwendige van het bloedvat.

Nitraten

 1. Rosbief is ook een delicatessenvlees dat u op een broodje kunt doen. Verwerkt rosbief kan nitraten bevatten, een gebruikelijk conserveermiddel in vleeswaren. Nitraten zijn kankerverwekkende stoffen die uw risico op kanker kunnen verhogen. Het consumeren van grote hoeveelheden verwerkt rood vlees wordt geassocieerd met een verhoogd risico op leukemie, een vorm van kanker van witte bloedcellen., Volgens onderzoek van wetenschappers van het Duitse Cancer Research Center in Heidelberg, Duitsland en gepubliceerd in het "International Journal of Cancer" " in 2010.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407