Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is rundvlees een gezond voedsel?

Vitaminen en mineralen

 1. Een sappige hamburger of dikke biefstuk is een favoriet voor veel vleeseters, maar elk kan veel vet en calorieën bevatten. Afhankelijk van het vlees dat u kiest, kan rundvlees een gezonde rol spelen in uw dieet. Het Vermont Department of Health meldt dat veel van de meest populaire stukken goed smaken omdat ze wat vet bevatten, wat bijdraagt ​​aan de smaak. Dit kan leiden tot een ongezonde consumptie van verzadigd vet; Als u echter kiest voor slankere keuzes, kan rundvlees, wanneer het met mate wordt gegeten, een plaats krijgen in uw gezond eetplan.

Protein

 1. Eiwit is een voedingsstof die overal in het lichaam wordt aangetroffen, inclusief haar, nagels, huid, botten en spieren. De aminozuren in eiwitrijk voedsel werken samen om sterke en gezonde spieren te bevorderen. Alle runderbesnoeiingen bevatten eiwitten, maar het kiezen van de magerste sneden, zoals topronde, onderste ronde of bovenste lendenen, zijn uw gezondste keuzes. Deze bezuinigingen leveren ongeveer 50 procent van uw dagelijkse eiwitbehoeften in een portie van 3 ons, maar worden beschouwd als de vet- en calorieënarmste.

Vitamine B12

 1. Volgens de Harvard School of Public Health heb je elke dag 2,4 microgram vitamine B12 nodig. Een portie mager rundvlees van 3 ons levert 37 procent van je dagelijkse vitamine B12-behoeften. Een van de belangrijkste dingen die vitamine B12 doet, is helpen uw voedsel om te zetten in energie om uw lichaam van brandstof te voorzien. Vitamine B12-tekort kan leiden tot geheugenproblemen, tintelingen in de armen en benen, desoriëntatie en hallucinaties. Door mager rundvlees aan uw dieet toe te voegen, kunt u uw dagelijkse vitamine B12-behoeften bereiken.

Zink

 1. Een andere belangrijke voedingsstof in rundvlees is zink. U hebt voldoende hoeveelheden in uw dagelijkse voeding nodig omdat het helpt bij het ondersteunen van een gezond en sterk immuunsysteem en ook bijdraagt ​​aan het genezen van blessures. Een portie van 3 ons mager rundvlees levert 39 procent van het zink dat u elke dag moet consumeren. Je krijgt net zoveel zink van magere stukken rundvlees, inclusief top round en schouder stoofvlees, dus kies het vlees met de minste hoeveelheid vet om het meeste voedingsvoordeel te krijgen.

Andere voedingsstoffen

 1. Rundvlees bevat een schat aan andere vitamines en mineralen die een belangrijke plaats in uw dieet innemen. Een portie mager rundvlees van 3 ons levert 14 procent van je dagelijkse ijzerbehoefte. IJzer stelt uw lichaam in staat om gezonde rode bloedcellen aan te maken die zuurstof efficiënter door uw systeem kunnen transporteren. Mager rundvlees is ook een goede bron van verschillende B-vitamines, waaronder niacine en riboflavine, die u helpen energie te halen uit het voedsel dat u eet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407