Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is 's nachts granen eten gezond?

Moderatie

 1. Als het op ontbijt aankomt, lijkt ontbijtgranen op een eenvoudige manier. Het is snel te maken en te eten. Maar je hoeft granen niet te beperken tot alleen het ontbijt. Granen, zolang je een gezond ras kiest, maakt een goede keuze, zelfs 's nachts, of je het nu eet voor het avondeten of als snack.

Een gezond ontbijtgranen kiezen

 1. Niet alle ontbijtgranen zijn een goede keuze. Als u op zoek bent naar een gezond ontbijtgranen, kies er dan een die een volkoren graan als eerste ingrediënt bevat, zoals volkoren of hele haver. Je wilt ook het suikergehalte bekijken. Zoek naar granen zonder toegevoegde suiker of minder dan 11 gram suiker per portie. En kies voor granen die rijk zijn aan vezels - minimaal 4 gram vezels per portie - om de bloedsuikerspiegel te behouden en u tevreden te houden. Sommige granen, namelijk granola, kunnen veel vet bevatten, dus zoek naar variëteiten met minder dan 3 gram vet per portie en houd natrium in de gaten, kies granen met minder dan 360 milligram per portie. Controleer ook het voedseletiket voor portiegroottes en gebruik maatbekers bij het uitdelen om de calorie-inname te beheersen.

Melk en toppers

 1. Voeg voeding en natuurlijke zoetheid toe aan uw avondkom ontbijtgranen met vers, bevroren of gedroogd fruit. Gesneden banaan of aardbeien en verse of bevroren bosbessen zijn voedzame toevoegingen aan uw gerecht van koude ontbijtgranen. Als u 's nachts van warme granen houdt, voegen gedroogd fruit en noten zowel textuur als smaak toe. Of je nu koemelk gebruikt of een melkalternatief zoals met calcium verrijkte sojamelk, gebruik vetarme of vetvrije variëteiten om zowel calorieën als vet te beheersen.

It's What's for Dinner

 1. Als u probeert uw calorie-inname onder controle te houden om gewicht te verliezen of een gezond gewicht te behouden, kan het helpen om uw gebruikelijke diner te vervangen door een kom ontbijtgranen. Zoals elk goed dieetplan, werkt het echter alleen als uw dagelijkse calorie-inname evenwichtig of verminderd is om de gewenste resultaten te produceren. Gebruik kleine kommen voor je ontbijtgranen en melk, zodat het lijkt alsof je veel eet, wat vooral handig is bij het beperken van calorieën voor gewichtsbeheersing.

Snack voor de nacht

 1. Graan eten als een snack in de avond kan ook helpen bij gewichtsbeheersing, volgens een onderzoek uit 2012 gepubliceerd in het "International Journal of Food Sciences and Nutrition", vooral voor degenen die 's nachts graag willen snacken . Deze studie wees uit dat wanneer een groep personen met overgewicht na hun avondmaaltijd een kom ontbijtgranen at in plaats van hun gebruikelijke snack, ze minder totale calorieën aten. Dus als je honger hebt na het eten, geniet dan van een kom volkoren granen met weinig suiker in plaats van een kom chips of ijs.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407