Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is selderij slecht voor zwangere vrouwen?

Andere soorten 24-uurs Detox-diëten

 1. Tijdens de zwangerschap kan het voedsel dat u eet direct de groei en ontwikkeling van uw baby beïnvloeden. Selderij is niet slecht voor u om te eten tijdens de zwangerschap. Het eten van stengels bleekselderij biedt zelfs veel voordelen en draagt ​​bij aan uw plantaardige inname. Sommige delen van de selderijplant zijn echter niet veilig om te consumeren tijdens de zwangerschap.

Fiber

 1. Selderij is een bron van vezels die aambeien en constipatie tijdens de zwangerschap kan helpen voorkomen. Het kan je ook helpen om je langer vol te voelen en kan helpen om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden, volgens de Colorado State University Extension. Tijdens de zwangerschap heb je 28 g vezels per dag nodig. Een kopje bleekselderij bevat 1,9 g vezels en vezels komen ook voor in fruit, andere groenten, volle granen en noten.

Andere voordelen

 1. Selderij is een gezonde snack boordevol voedingsstoffen, waaronder vitamine C, kalium en foliumzuur. Het heeft een hoog watergehalte, waardoor het weinig vet en calorieën bevat. Babycenter beveelt bleekselderij aan als een van de groenten die je kunt snacken om de aanbevolen inname van vier tot vijf koppen fruit en groenten per dag tijdens de zwangerschap te bereiken.

Selderijzaad en olie

 1. Blijf uit de buurt van selderijzaden, die in de bloemen van de selderij worden gevonden. Volgens het University of Maryland Medical Center kunnen knolzaadjes leiden tot baarmoederbloedingen en contracties in je baarmoeder, wat een miskraam kan veroorzaken. Selderiezaadolie wordt gemaakt van het destilleren van de zaden en wordt gebruikt als een kalmerend middel. Drugs.com stelt dat de opslag van selderijolie onbewezen is en dat dit moet worden vermeden.

Aanbevelingen

 1. Je kunt selderij in een lichte ranch of groente dip dompelen om meer smaak toe te voegen. Je kunt selderij ook onderdompelen in hummus of pindakaas om wat eiwitbronnen aan je snack toe te voegen. Zorg ervoor dat u een uitgebalanceerd dieet van groenten eet om een ​​verscheidenheid aan verschillende vitamines en mineralen in uw dieet te krijgen. Praat met uw arts over een gezond dieet dat u tijdens uw zwangerschap moet volgen als u niet zeker weet wat het beste is voor u en uw ongeboren baby.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407