Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is sla geschikt om af te vallen?

Veel voorkomende keuzes zijn vetrijk

 1. Sla is waarschijnlijk een van de eerste voedingsmiddelen waaraan u denkt wanneer u een dieet begint te plannen om af te vallen. Romaine, groene bladeren en rode bladsla zijn allemaal goede keuzes als u op dieet bent om af te vallen en u zich niet alleen aan saaie kommen sla hoeft te houden om te profiteren van de voordelen.

Helpt u calorieën te beperken

 1. U moet minder calorieën consumeren dan u verbruikt om af te vallen, en sla is effectief om u te helpen dat te doen omdat het zo weinig calorieën bevat. Een kopje snijsla bevat 8 calorieën en een kopje groene bladsla bevat 5 calorieën. Sla kan u helpen afvallen, omdat u hierdoor grote, bevredigende maaltijden kunt eten zonder te veel calorieën. Probeer een grote groene salade met Romeinse sla, rauwe groenten en tonijn, of voeg sla toe aan sandwiches en wraps om ze groter te maken zonder veel calorieën toe te voegen.

Vullen

 1. Een dieet om af te vallen kan je een hongerig gevoel geven, maar je kunt je honger verminderen door voedingsmiddelen te kiezen die vol zijn met het aantal calorieën dat ze bevatten. De Centers for Disease Control and Prevention suggereert om te focussen op waterrijk, vezelrijk voedsel om honger te onderdrukken en calorieën te beperken. Water bestaat voor 95 procent uit het gewicht van sla en elke portie snijsla levert 1 gram voedingsvezels. Het gehalte aan water en voedingsvezels maakt sla tot een goed voedingsmiddel voor gewichtsverlies.

Substituut voor voedingsmiddelen met een hoger caloriegehalte

 1. Verlaag uw totale calorieverbruik om gewichtsverlies te bevorderen door voedingsmiddelen met meer calorieën of meer koolhydraten te vervangen door sla, die minder dan 2 gram koolhydraten per kop bevat. Gebruik een groot blaadje sla in plaats van een tortilla als wrap voor bonen en salsa, of wikkel kalkoenborst en magere kaas in sla in plaats van het op sandwichbrood te leggen. Je kunt calorieën besparen door slawraps te eten in plaats van loempia's: rol gekookte kipfilet, natriumarme sojasaus, in blokjes gesneden paksoi en waterkastanjes in sla in plaats van gebakken loempia's.

Het beste gecombineerd met ander caloriearm voedsel

 1. Sla zelf bevat weinig calorieën en koolhydraten, maar niet alle gerechten met sla zijn goed voor gewichtsverlies. Een caloriearme salade met sla, tomaten, komkommers en kipfilet kan een vetrijke maaltijd met enkele honderden calorieën worden als u knapperige gebakken kip gebruikt en volle kaas, croutons en spek toevoegt. Volle slasaus, zoals ranch, draagt ​​120 of meer calorieën per portie bij. Sla is het meest nuttig om af te vallen als u het samen met andere groenten en bronnen van magere eiwitten consumeert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407