Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is sla goed terwijl u zwanger bent?

Wanneer moet u water beperken

 1. Met exotische bladgroenten zoals bok choy of boerenkool die veel aandacht wint voor hun gezondheidsvoordelen, kan een zwangere vrouw de voedingswaarde van weinig sla over het hoofd zien. Het eten van meer op sla gebaseerde salades kan uw inname van vitamines, mineralen en voedingsvezels verhogen. Houd bij het selecteren en bereiden van sla rekening met enkele aanwijzingen om het potentiële gezondheidsvoordeel te maximaliseren.

Voedingswaarde

 1. Het eten van een grote slarijke salade kan veel vitamines en mineralen opleveren die belangrijk zijn voor de zwangerschap. Andere bladsla dan ijsberg bieden vitamine A, vitamine C, calcium, chloride, ijzer en kalium, evenals sporen van eiwitten. Alle sla bevat wat vitamine K, foliumzuur en voedingsvezels. Eet voor een maximale gezondheid het hele slablad; het groene bladgedeelte levert de vitamines en mineralen, terwijl de wervelkolom en ribben voedingsvezels bijdragen.

Gunstige effecten

 1. Het foliumzuur in sla kan de incidentie van aangeboren afwijkingen verminderen, volgens het New York State Department of Health en MedLine Plus. De vitamine K in sla vermindert de incidentie van bloedingen, een bijzonder voordeel direct na de bevalling. Terwijl vitamine K door de placenta gaat, kan de inname van de voedingsstof door een moeder direct ten goede komen aan het kind. Chloride helpt het spijsverteringsstelsel van de moeder en normaliseert lichaamsvloeistoffen. Vezel helpt ook de spijsvertering en kan zwangere vrouwen met constipatie verlichten, een relatief veel voorkomende klacht tijdens de zwangerschap.

Soorten sla

 1. Alle slasoorten hebben niet dezelfde gezondheidsvoordelen. Kies Romaine in plaats van ijsberg als uw opties beperkt zijn. Als u toegang hebt tot een breder assortiment slasoorten, houd u aan een eenvoudige vuistregel: hoe donkerder, hoe beter. Een lichtbladige sla, zoals ijsberg, heeft een laag tot verwaarloosbaar gehalte aan de meeste voedingsstoffen. Vitamine K is te vinden in het chlorofyl dat donkere, bladgroenten hun smaragdgroene tint geeft, waardoor kleur zo'n duidelijke indicator van voeding is. Door te kiezen voor donkere sla, krijgt u het meeste foliumzuur, de voedingsstof gekoppeld aan het minimaliseren van risico's op aangeboren afwijkingen. Een portie Romeinse sla heeft volgens de New York State Department of Health hetzelfde foliumzuurgehalte als 1/4 kop ijsbergsla.

Risico's, tips en alternatieven

 1. Hoewel de gezondheidsvoordelen van donkere slasoorten onaantastbaar zijn, kan het eten van ongewassen groen van welke aard dan ook zwangere moeders blootstellen aan ernstige gezondheidsrisico's. Zorg er tijdens de zwangerschap voor dat alle sla die u eet grondig wordt gewassen. Spoel afzonderlijke bladeren apart om pesticiden of besmettingen te verwijderen. Het kopen van biologische sla of producten van een gerenommeerde lokale teler die u vertrouwt, is een goede extra beveiliging. De March of Dimes waarschuwt tegen het eten van sla uit saladebars of institutionele eetzalen tijdens de zwangerschap. Het relatieve gemak van het wassen van sla in vergelijking met spruiten maakt het een ideaal alternatief tijdens de zwangerschap, met veel van dezelfde gezondheidsvoordelen. Aan de andere kant, als je rauwe groenten liever helemaal vermijdt, bevatten kool en asperges vergelijkbare of superieure niveaus van foliumzuur, vergeleken met sla.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407