Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is soep goed voor gewichtsverlies?

Overwegingen

 1. Afvallen kan een uitdaging zijn, omdat u zich hongerig of achtergesteld kunt voelen wanneer u uw voedselinname moet verminderen. Soep kan helpen door je te vullen zonder al te veel calorieën, en door je een optie te bieden om in restaurants te bestellen als je uit eten gaat met vrienden. Ingeblikte soepen zijn goed voor huisgemaakte dieetmaaltijden. Een studie in het juni 2005 nummer van "Obesity Research" meldt dat deelnemers die twee porties energiearme soepen per dag aten 50 procent meer gewichtsverlies ervoeren dan degenen die dezelfde hoeveelheid calorieën in een hoge energie namen dichte snack. Het eten van de juiste soorten soep kan gunstig zijn voor gewichtsverlies.

Hoe soep kan helpen

 1. Waterig voedsel, zoals soepen, kan je helpen af ​​te vallen vanwege hun lage caloriedichtheid of relatief lage aantal calorieën in vergelijking met hun portiegrootte. Personen die heldere of op bouillon gebaseerde soepen eten, hebben volgens de Dieetrichtlijnen 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services een betere kans om hun gewicht onder controle te houden. Vezels en eiwitten vullen voedingsstoffen, dus kies een soep met ingrediënten zoals groenten, bonen en magere eiwitten.

Te vermijden soep

 1. Soep helpt u niet af te vallen als deze veel calorieën bevat en niet erg vullend is. De Centers for Disease Control and Prevention suggereert dat je soepen met kaas, zoals cheddarkaas of broccoli en kaassoep, evenals soepen op basis van room, zoals champignoncrème, tomatencrème of mosselvissoep, vermijdt. Als je soep bestelt in een restaurant en het komt in een broodkom, bespaar jezelf dan honderden calorieën door de broodkom niet te eten. Sla ook croutons, noedels, kaas of andere calorierijke toppings over.

Nutritional Voordelen

 1. Voeg voedzame, caloriearme ingrediënten toe om enkele van uw essentiële vitamines en mineralen uit soep te halen. Wanneer u uw voedselinname vermindert terwijl u probeert af te vallen, kan het moeilijk zijn om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die u nodig hebt als u niet de nadruk legt op gezonde voedselkeuzes. Je soep kan voedingsmiddelen bevatten zoals wortelen, voor kalium en vitamine A, gerst, een volkoren met niacine, linzen, die ijzer hebben, of kipfilet, die vitamine B12 levert.

Caloriearm vervanger

 1. Om gewicht te verliezen, eet soep in plaats van voedingsmiddelen of maaltijden met een hoger caloriegehalte. Op bouillon gebaseerde bonensoep met groenten kan minder calorieën bevatten dan runderpepers, die ook veel verzadigd vet en cholesterol bevatten. Bespaar honderden calorieën door tomaten- of minestronesoep te eten in plaats van een groot bord pasta en tomatensaus. Soep kan ook een caloriearme warme snack zijn, en een kom soep kan meer vulling en calorieën bevatten dan een grote portie warme chocolademelk of een koffiedrank met suiker en melk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407