Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is spaghetti goed voor gewichtsverlies?

Gevulde paprika's

 1. Spaghetti is het ultieme comfortvoedsel - het is rijk, koolhydraatrijk en gemakkelijk te bereiden. Hoewel de gezondheidsvoordelen van pasta onder meer zorgen voor een aantal belangrijke voedingsstoffen, zoals B-vitamines, verzadigende vezels en een lage GI, past het aantal calorieën in spaghetti mogelijk niet in uw plan voor gewichtsverlies.

Gevulde paprika's

 1. Spaghetti bevat matig veel calorieën en koolhydraten, dus het is het beste om uw portiegrootte te beperken als u probeert af te vallen. Kies voor volkoren spaghetti.

Voeding en calorieën in spaghetti

 1. Gekookte verrijkte spaghetti-pasta bevat 239 calorieën per kopje - een aanzienlijk deel van uw dagelijkse inname als u op dieet bent om af te vallen. Een kop spaghetti neemt bijvoorbeeld 12 procent van uw calorie "budget" in beslag als u 2000 calorieën per dag eet, en 18 procent van het calorie budget in een dieet van 1200 calorieën.

 2. De meeste calorieën in spaghettipasta komen uit de 47 gram koolhydraten, maar je krijgt ook 9 gram eiwit, plus B-complex vitamines en mineralen zoals selenium en ijzer.

 3. Als u een volkoren soort kiest, zullen de calorieën in spaghetti iets minder zijn - 225 calorieën per portie van één kop - dus het is gemakkelijker om in uw gewichtsverliesplan te passen. Als je twee keer per week spaghetti eet, zal het overschakelen van witte spaghetti naar volkoren je bijna 1.460 calorieën per jaar besparen zonder andere dieetwijzigingen aan te brengen.

Glycemische index en gewichtsverlies

 1. Als u uw spaghetti kookt tot deze heel zacht is, neemt u een maaltijd met een hoge glycemische index op die mogelijk kan interfereren met gewichtsverlies. De glycemische index of GI meet hoe significant een voedingsmiddel uw bloedsuikerspiegel beïnvloedt. Hoe hoger de GI, hoe sneller en scherper uw bloedsuikerspiegel na uw maaltijd zal stijgen.

 2. Dat is minder dan ideaal voor gewichtsverlies, omdat snelle veranderingen in uw bloedsuikerspiegel u hongerig kunnen maken voor uw volgende maaltijd - zelfs als u niet zo lang geleden hebt gegeten. Mensen die een dieet met een lage glycemische index volgen, verliezen gemakkelijker gewicht dan mensen die een dieet met een hoge glycemische index volgen, meldt het Linus Pauling Institute.

 3. Spaghetti die 20 minuten is gekookt, heeft een glycemische index van 58, vergeleken met een GI van 46 voor witte spaghetti die voor een meer gematigde hoeveelheid tijd is gekookt. De gezondheidsvoordelen van pasta van volkoren spaghetti zijn een nog betere optie als u de GI van uw dieet probeert te verlagen. Het heeft een glycemische index van 42.

Profiteer van glasvezel

 1. Vezelrijk voedsel tot een vast onderdeel van uw dieet maken is de sleutel tot gewichtsverlies. Colorado State University Extension merkt op dat vezels ervoor zorgen dat je je na je maaltijd meer tevreden voelt, omdat het water absorbeert en zwelt om je maag letterlijk te vullen. Vezelrijk voedsel is ook moeilijker te kauwen, wat betekent dat u minder snel verstandeloos eet. Een kopje witte spaghetti heeft 2,7 gram vezels, wat 11 procent van de dagelijkse waarde is.

 2. Volkoren spaghetti is een betere optie voor het verbeteren van de gezondheidsvoordelen van pasta met vezels. Het heeft 6 gram vezels per kopje en levert 24 procent van de dagelijkse waarde.

Tips voor afvallen met gewichtsverlies

 1. Spaghetti heeft meer te bieden dan alleen de pasta, en je moet een gewichtsverliesvriendelijke saus kiezen als je kilo's wilt laten vallen. Een portie romige kaassaus van een half kopje kan bijvoorbeeld 240 calorieën - en 10 gram ongezond verzadigd vet - aan je maaltijd toevoegen. Tomatensaus heeft daarentegen ongeveer 30 calorieën per portie van een half kopje, waardoor het een dieetvriendelijker beleg is.

 2. Breid uw portiegrootte uit zonder veel calorieën toe te voegen door uw spaghetti met veel groenten te serveren. Meng gekookte volkoren spaghetti met spiraalvormige courgette - die een spaghetti-achtige textuur heeft - om een ​​grotere portiegrootte te eten, of meng gebakken groenten in je pastasaus.

 3. Houd het klassiek door je spaghetti te vullen met gehakte groene pepers, uien en champignons, of krijg meer experimenteel door gehakte boerenkool, zwarte olijven en artisjok aan je saus toe te voegen.

 4. Spaghetti heeft meer te bieden dan alleen de pasta, en je moet een gewichtsverliesvriendelijke saus kiezen als je kilo's wilt laten vallen. Een portie romige kaassaus van een half kopje kan bijvoorbeeld 240 calorieën - en 10 gram ongezond verzadigd vet - aan je maaltijd toevoegen. Tomatensaus heeft daarentegen ongeveer 30 calorieën per portie van een half kopje, waardoor het een dieetvriendelijker beleg is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407