Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is steak goed om af te vallen?

Mineralen in kalfsvlees en rundvlees

 1. Biefstuk bij elke maaltijd is misschien de droom van een vleesliefhebber, maar het is niet de beste keuze als u probeert af te vallen. Het is een goede bron van eiwitten, waardoor je je vol kunt voelen, maar sommige delen bevatten ook veel vet en calorieën, waardoor je dieet snel ontspoort. Dit betekent niet dat je niet af en toe een kleine portie biefstuk kunt eten tijdens een dieet, maar dat het niet een van de belangrijkste voedingsmiddelen moet zijn die je eet.

Calorieën Overwegingen

 1. Een portie biefstuk kan sterk variëren in calorieën, afhankelijk van het gesneden biefstuk en de grootte van uw portie. Wanneer u probeert af te vallen, kies dan voor magerere sneden om het aantal calorieën dat u verbruikt te beperken en houd uw portiegrootte tot een verstandige 3 gram. Je moet minder calorieën eten dan je verbrandt tijdens je dagelijkse activiteiten om gewicht te verliezen. Slankere stukken vlees omvatten flank steak en alle delen met de woorden "lende" of "rond" in hun naam. Een portie prime-rib van 3 ons bevat 328 calorieën, maar dezelfde hoeveelheid biefstuk met ronde bodem heeft slechts 190 calorieën. Als je een hele biefstuk eet - dat waarschijnlijk meer dan 6 gram is - verbruik je 369 calorieën uit je dagelijkse toewijzing.

Eiwitinhoud

 1. De aanbevolen eiwitinname ligt tussen 0,8 en 1,2 gram eiwit per pond lichaamsgewicht. Dit betekent dat als u 150 pond weegt, u tussen de 120 en 180 gram eiwit per dag moet eten. Het volgen van een caloriearm dieet met een eiwitgehalte richting het hogere einde van dit bereik kan je helpen om je voller te voelen en meer spiermassa te behouden terwijl je gewicht verliest, volgens een artikel gepubliceerd in het "British Journal of Nutrition" in 2012, tijdens het eten te weinig eiwitten kunnen ervoor zorgen dat u meer kans heeft om verloren gewicht terug te krijgen. Een portie gesmoorde bodem van 3 ons levert 28,1 gram eiwit, maar de vetere prime rib levert slechts 18,7 gram per portie van 3 ons.

Energiedichtheid

 1. Voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid of calorieën per gram helpen u af te vallen omdat ze u helpen vol te voelen terwijl u minder calorieën eet. Biefstuk komt niet in aanmerking als voedsel met een lage energiedichtheid, omdat dit voedsel minder dan 1,5 calorieën per gram bevat, en zelfs caloriearme biefstukfracties bevatten meer calorieën dan dit. Bijvoorbeeld, gestoofde biefstuk met ronde bodem heeft 2,2 calorieën per gram, en gegrilde prime rib heeft ongeveer 3,9 calorieën per gram, waardoor biefstuk een voedsel met gemiddelde energiedichtheid is. Groenten en fruit hebben de neiging om een ​​lage energiedichtheid te hebben, dus als je je bord halfvol met dit voedsel vult, kun je afvallen en het gevoel van honger minimaliseren.

Andere overwegingen

 1. Als u meer eiwitten wilt eten om u te helpen afvallen, is rood vlees niet de gezondste eiwitkeuze. Een studie gepubliceerd in "PLOS Medicine" in december 2007 wees uit dat dit soort vlees uw risico op long-, darm-, lever- en slokdarmkanker kan verhogen. Pluimvee zonder vel, zeevruchten en vegetarische eiwitbronnen, zoals peulvruchten, zijn gezondere keuzes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407