Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Tempeh goed voor u?

Gezondheidsvoordelen van ananassap

 1. Met zijn nootachtige smaak en stevige textuur, werkt tempeh - gemaakt van gefermenteerde sojabonen die in blokken zijn geperst - goed in verschillende gerechten. Regelmatig eten van voedsel op basis van soja kan enkele gezondheidsvoordelen bieden, waaronder een lager risico op sommige vormen van kanker, maar de Harvard School of Public health merkt op dat het potentieel voor ziektebestrijding verder onderzoek nodig heeft. Tempeh is echter een gezonde aanvulling op uw dieet, omdat het rijk is aan eiwitten en andere voedingsstoffen die uw gezondheid behouden.

Hoog in eiwitten

 1. Voeg tempeh toe aan uw dieet om uw eiwitinname te stimuleren. Elke portie tempeh van 1 kop bevat 31 gram eiwit, wat volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw 55 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 67 procent voor vrouwen. Tempeh bevat hoogwaardige complete eiwitten en biedt alle aminozuren die u uit uw dieet moet halen. Het eiwitgehalte helpt je spierweefsel in stand te houden en ook enzymen te maken die je cellen nodig hebben om te functioneren. Tempeh's eiwit wordt even gemakkelijk opgenomen en gebruikt als eiwit uit dierlijke bronnen, zoals eieren of vlees, dus het is een bijzonder welkome aanvulling op vegetarische en veganistische diëten.

Geladen met koper en mangaan

 1. Voeg tempeh toe aan uw dieet en u zult ook meer koper en mangaan consumeren. Een enkele portie tempeh levert 930 microgram koper, of uw volledige aanbevolen dagelijkse inname, en 2,2 milligram mangaan, wat meer is dan de 1,8 milligram die dagelijks nodig is voor vrouwen en 96 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor mannen. Beide mineralen ondersteunen wondgenezing en bevorderen de weefselsterkte door de collageensynthese te stimuleren. Het mangaan in tempeh helpt ook glutamaat, een zenuwgif, uit je hersenen te verwijderen, terwijl koper de communicatie van hersencellen bevordert.

Riboflavine en niacine voor metabole ondersteuning

 1. Tempeh is ook een slimme aanvulling op uw dieet vanwege het gehalte aan riboflavine en niacine. Het dient als een bijzonder goede bron van riboflavine, met 0,6 milligram per portie, wat 55 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 46 procent voor mannen. Tempeh levert ook een aanzienlijke hoeveelheid niacine - 4,4 milligram, wat 31 en 28 procent is van de aanbevolen dagelijkse inname voor respectievelijk vrouwen en mannen. Beide vitamines activeren enzymen die uw cellulaire metabolisme nodig heeft om te functioneren. Riboflavine voedt ook uw huid en ogen, terwijl niacine helpt uw ​​eetlust onder controle te houden.

Overwegingen

 1. Tempeh bevat veel calorieën, 320 calorieën per kopje. Elke portie bevat 18 gram totaal vet. Hoewel het meeste van dit vet afkomstig is van nuttige meervoudig en enkelvoudig onverzadigde vetten, maakt het hoge vetgehalte van tempeh het zeer calorierijk, wat betekent dat je een groot aantal calorieën in een relatief kleine portie verbruikt. Controleer uw portiegrootte zodat u niet per ongeluk te veel eet, wat na verloop van tijd tot gewichtstoename kan leiden. Tempeh bevat ook 100 milligram isoflavonen per portie, dit zijn fytonutriënten met een chemische structuur vergelijkbaar met menselijk oestrogeen. Hoewel deze verbindingen enkele gezondheidsvoordelen bieden - zoals een bescheiden, gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed - is meer onderzoek nodig om te bepalen of ze veilig zijn voor sommige personen, zoals overlevenden van borstkanker, merkt het Linus Pauling Institute op.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407