Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is teveel capsaïcine slecht voor u?

Spice toevoegen om af te vallen

 1. Het grootste deel van het kruid uit hete pepers komt uit een plantaardige stof genaamd capsaïcine. De meest voor de hand liggende indicator voor de aanwezigheid van capsaïcine is het brandende, tintelende gevoel dat het op uw huid of tong veroorzaakt wanneer u hete pepers aanraakt of eet. Hoewel capsaïcine wordt geassocieerd met een aantal gezondheidsvoordelen, kan teveel irritatie van uw spijsverteringskanaal veroorzaken.

Hoeveel capsaïcine

 1. New York University Langone Medical Center stelt dat capsaïcine over het algemeen als veilig te gebruiken wordt beschouwd in de hoeveelheden die veel in voedsel voorkomen. Wetenschappelijke studies met rode peper bevatten vaak supplementen van ongeveer 2,5 gram hete pepers per dag - tussen een achtste en een kwart van een jalapeno-peper. Cayennesupplementen, die capsaïcine bevatten, die als medische behandeling worden ingenomen, kunnen veilig driemaal daags worden ingenomen met doses van 0,5 tot 1 gram, hoewel ze vóór de maaltijd moeten worden ingenomen. Verschillende chilipepers bevatten verschillende niveaus van capsaïcine, omdat sommige hete pepers pittiger zijn dan andere. Hoe heter de peper, hoe meer capsaïcine het heeft. Mildere chilipepers, zoals anchopepers of milde jalapenos, hebben minder capsaïcine, maar kunnen gemakkelijker worden getolereerd door degenen die niet gewend zijn om pittig voedsel te consumeren. Hetere pepers zijn onder meer Thaise vogelpers chili pepers en habanero pepers, gebruikelijk in Zuidoost-Aziatische en Caribische keukens.

Veel voorkomende bijwerkingen

 1. Het eten van capsaïcine kan enkele bijwerkingen veroorzaken, waaronder maagklachten en maagpijn. In sommige gevallen kan het ook diarree veroorzaken, evenals zweten, een rode huid, een loopneus en tranen. Als u capsaïcine regelmatig consumeert, kan dit leiden tot maagirritatie. Capsaïcine veroorzaakt vaak gevoelens die vergelijkbaar zijn met maagpijn, hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het echte schade veroorzaakt.

Mogelijke problemen met het spijsverteringssysteem

 1. Omdat capsaïcine irritatie van de slijmvliezen in uw spijsverteringskanaal veroorzaakt, kan een hoge inname van capsaïcine leiden tot braken en misselijkheid, vooral als u niet gewend bent aan gekruid voedsel of een capsaïcine-intolerantie heeft . Evenzo, als u last heeft van brandend maagzuur of zweren, kan het consumeren van hoge of zelfs matige hoeveelheden capsaïcine de ernst van de symptomen vergroten, maar zal het geen brandend maagzuur of zweren veroorzaken.

Capsaïcine in uw dieet verhogen

 1. Het opbouwen van uw tolerantie voor capsaïcine kan betekenen dat u minder bijwerkingen ervaart bij het eten van zeer gekruid voedsel. Als je helemaal niet gewend bent aan gekruid voedsel, begin dan met alleen mild gekruide pepers, zoals pasilla-pepers. Milde pepers geven een lichte tinteling en vaak een welkome fruitigheid aan een gerecht. Je kunt de hitte in chilipepers ook verminderen door de zaden en aders te verwijderen - het witte gedeelte aan de binnenkant van de peper - omdat deze delen de hoogste concentratie capsaïcine bevatten. Tot slot, temper je chili-inname door deze te combineren met natuurlijk zoet of zuur voedsel, zoals door hete pepers toe te voegen aan een mangosalsa. De suiker uit de mango en de zuurheid van het limoensap zullen de smaak van de chili veranderen. Zuren stimuleren de natuurlijke fruitigheid en helderheid van pepers, terwijl suiker helpt hun warmte te verzachten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407