Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Tofu gezond?

Nadelen

 1. Tofu is een zacht eiwitvoedsel gemaakt van sojavloeistof - sojamelk genoemd - dat is gestremd. De resulterende wrongel wordt gevormd tot een vaste stof, die kan worden gesneden of gepureerd en aan gerechten kan worden toegevoegd. Tofu heeft veel voorgestelde gezondheidsvoordelen en kan worden opgenomen als onderdeel van een gezond dieet, dat wordt gebruikt als vleesvervanger. Deze sojabonencreatie is een veelzijdig voedsel dat voor alles kan worden gebruikt, van grillen tot bakken.

Voordelen voor de gezondheid

 1. De sojatofu is gemaakt van aangeprezen als een hulpmiddel voor het verlagen van hoog cholesterol, het voorkomen van bepaalde vormen van kanker, het verminderen van het botverlies geassocieerd met osteoporose en het verbeteren van de symptomen van de menopauze. Tofu is ook rijk aan eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren, de bouwstenen van eiwitten genoemd. Voedingsmiddelen die alle essentiële aminozuren bevatten, worden als volledig eiwitrijk voedsel beschouwd.

Hartgezondheid

 1. Het soja-eiwit in tofu en andere sojaproducten kan verantwoordelijk zijn voor het verminderen van het risico op hartaandoeningen door de vermindering van lipoproteïne met lage dichtheid of slechte cholesterol. De Amerikaanse Food and Drug Administration erkent dat ten minste 25 g soja-eiwit per dag gunstige hartvoordelen kan hebben. Raadpleeg het voedseletiket op de verpakking van tofu om een ​​portie te bepalen die aan deze aanbeveling van 25 g voldoet.

Gezondheid van vrouwen

 1. Tofu bevat ook stoffen die isoflavonen worden genoemd, in het bijzonder een isoflavon genaamd fyto-oestrogeen. Fyto-oestrogeen is een plantaardig bestanddeel dat het menselijke hormoon oestrogeen nabootst. Vanwege dit verband wordt aangenomen dat soja helpt bij het voorkomen van hormoongerelateerde kankers, zoals borst- en endometriumkanker. Van de isoflavonen in soja wordt ook gedacht dat ze helpen het botverlies dat osteoporose veroorzaakt en de opvliegers die vrouwen in de menopauze ervaren, tegen te gaan. Meer onderzoek is echter nodig om de ware gezondheidseffecten van soja op al deze aandoeningen te bepalen, merkt het University of Maryland Medical Center op.

Menusuggesties

 1. Tofu is mild van smaak en staat erom bekend de smaak aan te nemen van alles waarmee het wordt gekookt, waardoor textuur en eiwit wordt toegevoegd aan de gerechten en dranken waaraan het wordt toegevoegd. Tofu is verkrijgbaar in verschillende consistenties, hetzij stevig, zacht of de meest soepele variëteit, zijdeachtig. Stevige tofu kan worden gesneden en aan roerbak worden toegevoegd of gekruid zoals vlees en voorzichtig worden gegrild als vleesvervanger. Zachte tofu kan worden gepureerd en worden gebruikt als vervanging voor ricottakaas in lasagne, of fijngestampt en worden toegevoegd aan stoofschotels. Silken tofu is geschikt voor het maken van smoothies wanneer gemengd met fruit, honing en een paar ijsblokjes. Het is ook glad genoeg in textuur voor gebruik in dips of toppings.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407