Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Tofu goed om te eten voor gewichtsverlies?

Stap 7

 1. Hoewel vegetariërs vaak sojaproducten consumeren, zoals tofu, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het eten van een tofu-dieet uw gewichtsverliesresultaten zal verbeteren. Als het gaat om tofu versus kip en andere dierlijke eiwitbronnen, bevat tofu minder calorieën. Daarom kan het ruilen van een aantal van uw vleesmaaltijden voor maaltijden op basis van tofu u helpen uw dagelijkse calorie-inname te verlagen.

Gebruik Tofu om calorieën te bewaren

 1. Een portie stevige tofu bevat slechts 78 calorieën. Dezelfde hoeveelheid silken tofu heeft 55 calorieën en een portie zachte tofu heeft 61 calorieën. Al deze soorten tofu bevatten minder calorieën dan veel van de typische, op dieren gebaseerde proteïnen die door mensen op dieet worden gegeten.

 2. Bijvoorbeeld, 3 gram brok lichte tonijn in water in blik heeft 73 calorieën, en dezelfde hoeveelheid gegrilde kipfilet zonder vel heeft 128 calorieën. Een portie gegrilde ossenhaas van 3 ons met het afgeknipte vet bevat 168 calorieën, of meer dan het dubbele van de calorieën in tofu.

Verhoog de verzadiging met eiwit

 1. Het eten van eiwitrijk voedsel, zoals tofu, in plaats van een eiwit dat rijker is aan koolhydraten of vet, zal je helpen om je langer vol te voelen en kan het gemakkelijker maken om vast te houden aan een caloriearme dieet. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Obesity wees uit dat mensen die 25 procent van hun calorieën uit eiwitten haalden, zich voller voelden. Ze waren ook minder geneigd om bezig te zijn met denken aan voedsel dan mensen die een meer typische 14 procent van hun calorieën uit eiwitten haalden.

Soja versus andere eiwitbronnen

 1. Het bewijs is gemengd dat soja-eiwit een groter effect heeft op gewichtsverlies dan kip en andere soorten eiwitten. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition suggereert dat mensen die uitsluitend op soja gebaseerde eiwitten eten, meer lichaamsvet verliezen en hun cholesterol meer verlagen dan mensen die voornamelijk dierlijke eiwitten consumeren.

 2. In een onderzoek uit 2018, gepubliceerd in Obesity Science Practice, werden de gewichtsverlieseffecten vergeleken tussen twee groepen die soja-eiwit of niet-eiwit consumeerden. Onderzoekers vonden geen significant verschil tussen de groepen in gewichtsverlies of verlies van lichaamsvet.

Elke proteïne is voordelig

 1. Volgens Healthline ondersteunt het meeste bewijsmateriaal een toename van alle soorten eiwitten, inclusief tofu, kip en andere bronnen, voor iedereen die probeert af te vallen. Of u kiest voor soja-eiwit of dierlijk eiwit, hangt grotendeels af van uw voedingsvoorkeuren.

 2. Voor gewichtsverlies of voor uw gemak kunnen eiwitpoeders, repen en snacks een goede optie zijn in uw dieet. Om echter de grootste voedingsvoordelen te ervaren, kiest u voor meer geheel voedsel dan sterk bewerkte eiwitsupplementen.

Tofu in uw dieet opnemen

 1. Een dieet met tofu kan een beetje intimiderend zijn voor mensen die er niet aan gewend zijn te koken. Als u gewichtsverlies met tofu wilt ervaren, probeer dan zijdezachte tofu te mengen in smoothies of romige soepen. Je kunt ook blokjes extra stevige tofu toevoegen aan een roerbakrecept, of marineren en grillen of bakken stevige tofu om toe te voegen aan salades of hoofdgerechten.

 2. Je krijgt meer smaak als je het water uit je tofu drukt voordat je het marineert. Vermijd ook het gebruik van marinades die olie bevatten, die zich niet goed mengt met de waterige textuur van tofu. Vervang in plaats daarvan de olie door azijn, sojasaus, citroensap of bouillon, die de tofu gemakkelijk zal absorberen.

 3. Een dieet met tofu kan een beetje intimiderend zijn voor mensen die er niet aan gewend zijn te koken. Als u gewichtsverlies met tofu wilt ervaren, probeer dan zijdezachte tofu te mengen in smoothies of romige soepen. Je kunt ook blokjes extra stevige tofu toevoegen aan een roerbakrecept, of marineren en grillen of bakken stevige tofu om toe te voegen aan salades of hoofdgerechten.

 4. Je krijgt meer smaak als je het water uit je tofu drukt voordat je het marineert. Vermijd ook het gebruik van marinades die olie bevatten, die zich niet goed mengt met de waterige textuur van tofu. Vervang in plaats daarvan de olie door azijn, sojasaus, citroensap of bouillon, die de tofu gemakkelijk zal absorberen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407