Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is varkensvlees beter dan rundvlees?

Volle granen

 1. Vlees is een uitstekende bron van eiwitten en andere voedingsstoffen. Als je rundvlees en varkensvlees probeert te vergelijken om te zien welk vlees het beste is, houd er dan rekening mee dat beide typisch meer verzadigd vet bevatten dan andere dierlijke producten. Als je rood vlees gaat eten, probeer dan magerder vlees te kiezen indien mogelijk.

Volle granen

 1. Varkensvlees en rundvlees kunnen allebei gezond vlees zijn, maar het is het beste om vetarme delen te consumeren. Rundvleessnijdingen bevatten minder vet, maar vetarme varkenssneden bevatten meestal meer voedingsstoffen.

Rood vlees en andere eiwitten

 1. Volgens de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen zouden de meeste mensen elke dag ongeveer 156 gram eiwitrijk voedsel moeten consumeren. Dit geldt niet alleen voor dierlijke eiwitten zoals varkensvlees, kip en rundvlees, maar omvat ook een reeks andere voedingsmiddelen zoals vis, schaaldieren, eieren, soja, peulvruchten, noten en zaden.

 2. Varkensvlees en rundvlees worden beide geclassificeerd als rood vlees. Rood vlees wordt doorgaans als ongezond beschouwd dan andere dierlijke producten, zoals kip en vis. Dit komt omdat vlees zoals varkensvlees en rundvlees de neiging hebben om meer verzadigd vet te hebben en verzadigd vet je cholesterol verhoogt en wordt beschouwd als slecht voor de gezondheid van je hart.

 3. De American Heart Association zegt echter dat het goed is om rood vlees te eten - je moet het gewoon met mate consumeren. Kies indien mogelijk mager vlees, vooral producten met het label "keuze" of "selecteren". Als je vlees met vet hebt gekocht, kun je het vet er altijd afsnijden of overtollig vet weggieten dat zich tijdens het koken verzamelt.

 4. Je moet ook proberen producten te vermijden die variabele hoeveelheden vet bevatten, zoals rundergehakt of gemalen varkensvlees. Deze producten worden volgens de American Heart Association alleen als mager beschouwd als ze een vetgehalte van 15 procent of minder hebben.

Vet in varkensvlees versus rundvlees

 1. Er zijn veel voorkomende stukken varkensvlees en rundvlees. Slankere sneden van beide bevatten vaak woorden zoals lende of lendenen in hun naam, terwijl buikspek en rib-eye twee van de dikste sneden zijn. Controleer echter altijd vooraf de voedingswaarde van het product. Bepaalde lendenen, zoals karbonades, kunnen rijk zijn aan vet.

 2. Volgens de USDA bevat elke 100 gram van een vette snee rundvlees, zoals rib eye steak, ongeveer 244 calorieën, 18,9 gram eiwit en 18,7 gram vet (8,3) gram zijn verzadigd). Ter vergelijking: dezelfde portie entrecote heeft 129 calorieën, 21,3 gram eiwit en 4,2 gram vet (1,5 gram is verzadigd).

 3. Ter vergelijking, karbonades kunnen vet of mager zijn. De USDA stelt dat 100 gram vette varkenskoteletten 255 calorieën bevatten, 26,5 gram eiwit, 15,7 gram vet (4,5 gram is verzadigd). Ter vergelijking: elke 100 gram magere varkenskoteletten bevatten 195 calorieën, 31 gram eiwit en 6,9 gram vet (2,3 gram is verzadigd).

 4. Als je mager varkensvlees vergelijkt met rundvleesproducten om te zien welke de minst ongezonde vetten heeft, is rundvlees misschien de gezondere keuze - maar vetere stukken varkensvlees hebben veel minder verzadigd vet dan vet stukken rundvlees. In sommige gevallen kan varkensvlees de gezondere keuze zijn, hoewel het een hoger vetgehalte heeft. Dit komt omdat varkensvlees vaak grotere hoeveelheden gezonde vetten bevat, zoals meervoudig onverzadigde vetzuren, vergeleken met rundvlees.

 5. Nogmaals, dit is niet altijd het geval, dus het is belangrijk om de voedingsfeiten van uw vleesproducten te controleren. De Mayo Clinic meldt dat het dieet van een koe invloed kan hebben op de soorten vet in het rundvlees. Als u meestal grasgevoerd rundvlees consumeert, kunnen deze dieren grotere hoeveelheden gezonde, onverzadigde vetten zoals omega-vetzuren en minder totaal vet bevatten.

Voedingswaarde voor varkensvlees versus rundvlees

 1. Wanneer u alleen gezondere stukken mager varkensvlees versus rundvlees vergelijkt, zult u zien dat beide producten rijk zijn aan voedingsstoffen en koolhydraten missen. De USDA meldt dat elke 100 gram rundvlees entrecote heeft:

 2. Ter vergelijking: 100 gram magere varkenskoteletten hebben:

 3. Entrecôte heeft misschien minder vet, maar over het algemeen hebben varkenskoteletten meer voedingsstoffen. Er is bijvoorbeeld 30 procent meer selenium in varkenskoteletten in vergelijking met entrecote. Dit is echter niet het geval voor elke essentiële vitamine en mineraal. Biefstuk is rijk aan ijzer, terwijl karbonades slechts kleine hoeveelheden bevatten (4 procent van de DV per 100 gram).

Gezondere vleesproducten koken

 1. Ongeacht of uw maaltijd varkensvlees, kip of rundvlees bevat, de manier waarop u uw vlees kookt, kan een grote invloed hebben op de algehele voeding en voordelen voor uw gezondheid. Het is het beste om frituren van voedsel, zoals het eten van gebakken kip of gefrituurd gemalen varkensvlees, te voorkomen, omdat dit kan bijdragen aan het ongezonde vetgehalte. De American Heart Association beveelt in plaats daarvan kooktechnieken aan zoals bakken, braden, braden, magnetron of roerbakken.

 2. Het frituren van voedsel is ook om een ​​andere reden ongezond. Het draagt ​​bij aan de vorming van geavanceerde glycatie-eindproducten (AGE's), die geassocieerd zijn met kanker en hartziekten. Volgens een studie van juli 2013 in het Journal of the American Dietary Association, is het stoven en roosteren van je vlees bij lage temperaturen de gezondste manieren om voedsel te koken, omdat dit de minste LEEFTIJD oplevert.

 3. Uit dit onderzoek bleek ook dat gekookte varkensvleesproducten doorgaans minder LEEFTIJDEN hebben dan gekookte rundvleesproducten. Bij het vergelijken van varkensvlees, kip en rundvlees hebben kipproducten echter de minste LEEFTIJDEN van alle vleesproducten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407