Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is vis of kip een beter eiwit?

Calorieën en koolhydraten

 1. Met het Institute of Medicine dat elke dag 46 tot 56 gram eiwit voor volwassen vrouwen en mannen aanbeveelt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u uw eiwittoewijzing het beste kunt gebruiken bij het plannen van uw maaltijden. Eiwit zit in een breed scala aan voedingsmiddelen, inclusief plantaardig en dierlijk voedsel. Twee populaire keuzes zijn kip en vis. Het betere eiwit voor u hangt af van uw voedingsbehoeften, evenals factoren zoals de kosten per pond en uw voedselbudget.

Eiwitten

 1. Kip en vis zijn beide goede bronnen van eiwitten, met vergelijkbare hoeveelheden voedingsstoffen in een portie van 3 ons. Drie ons licht vlees kip, zonder de huid, heeft ongeveer 27 gram eiwit, terwijl 3 ons donker vlees, zonder vel, ongeveer 24 gram bevat. Verschillende soorten vis bieden verschillende hoeveelheden eiwitten. Deze hoeveelheden variëren van een laag van ongeveer 13 gram per 3 gram Atlantische haring tot een hoogtepunt van 23 gram in sockeye zalm en 25 gram in geelvintonijn. Je kunt aan je dagelijkse eiwitbehoefte voldoen in twee porties vis of kip.

Studie van verzadigings- en aminozuurprofielen

 1. In een studie gepubliceerd in 1991 in het "Journal of Nutrition" aten zes magere mannen drie ochtendmaaltijden na een nacht vasten. Elk had 50 gram magere eiwitten bestaande uit rundvlees, kip of vis. Voor elke maaltijd werd één bloedmonster genomen en vervolgens werden acht extra monsters op verschillende tijdstippen tot drie uur na het eten genomen. Onderzoekers testten de bloedmonsters op glucose en insuline, en op aminozuur en triglyceriden. Deelnemers werd ook gevraagd om te beoordelen hoe vol ze zich direct na de maaltijd voelden, en opnieuw elke 30 minuten gedurende drie uur, op basis van een zevenpuntsschaal variërend van zeer hongerig tot zeer vol.

Studieresultaten

 1. Het studieresultaat gaf in de meeste gevallen de voorkeur aan vis als een superieur eiwit. De deelnemers voelden zich merkbaar voller na het eten van vis in tegenstelling tot kip, waarbij ze bij elke 30 minuten beoordeling een punt hoger of hoger scoorden. De tryptofaan tot grote neutrale aminozuurverhouding, een indicator van volheid, was hoger in het bloed na het vismeel dan na de kip. Aminozuurprofielen in het bloed waren vergelijkbaar na elke maaltijd in de gevallen van de meeste aminozuren. In sommige gevallen, zoals bij taurine en methionine, waren de niveaus van aminozuren aanzienlijk hoger na de vis dan de andere eiwitten. Dit verschil was niet gunstig voor rundvlees of kip met andere aminozuren.

Omega-3 en Omega-6

 1. Vette vis, zoals zalm en tonijn, bevat omega-3 en omega-6-vetzuren. Het lichaam kan deze essentiële voedingsstoffen niet maken, dus u moet ze via uw dieet binnenkrijgen. Deze vetzuren helpen bij de groei en ontwikkeling van de hersenen, de haargroei, de gezondheid van de botten en het reguleren van het metabolisme en het voortplantingssysteem. De algemene aanbeveling is een balans tussen omega-3 en omega-6. Vlees zoals gevogelte bevat meestal omega-6 en Amerikanen krijgen meer dan genoeg, zegt het University of Maryland Medical Center. Vis daarentegen is een goede bron van omega-3.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407