Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is voeding verloren als noten worden geroosterd?

Overwegingen

 1. Sinds 2005 hebben onderzoekers van Harvard University aangetoond dat mannen, zowel gezond als mensen die een hartaanval hebben gehad, hun cardiovasculaire risico hebben verminderd door regelmatig noten te eten. Door minder gezonde snacks te vervangen door noten die rijk zijn aan enkel- en meervoudig onverzadigde vetten en vezels verlaagt het cholesterol. Omega-3 vetten in noten voorkomen onregelmatige hartritmes en die rijk zijn aan arginine kunnen de functie van uw bloedvaten verbeteren. Vitamine E, een krachtige antioxidant, zit in noten om vrije radicalen te bestrijden. De vraag is, gelden dezelfde voordelen als u geroosterde noten koopt in vergelijking met die niet geroosterd?

Roosteren en verhitten van bepaalde noten

 1. Geroosterde noten zijn misschien smakelijker dan de niet-geroosterde, maar misschien wilt u misschien een aantal specifieke soorten in hun ruwe vorm kopen in plaats van uw volgende reis naar de markt. Chemische analyse van ruwe en bewerkte pistachenoten, amandelen, pinda's en tahina of sesamzaadpasta zijn in 2008 gepubliceerd in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry". Resultaten van het onderzoek onthullen een toename van lipidenoxidatie-indicatoren in de geroosterde en warmtebehandelde noten vergeleken met de onbewerkte. Ook tonen de resultaten van de warmtebehandelde noten een toename van transvetten, een soort vet dat de American Heart Association aanbeveelt om uit uw dieet te worden verwijderd vanwege de nadelige gezondheidseffecten.

Cashewnoten roosteren verhoogt hun antioxiderende activiteit

 1. Sommige noten, zoals cashewnoten, wilt u geroosterd kopen. Het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" publiceerde in mei 2011 een studie van de Memorial University van Newfoundland, Canada, naar de antioxidantactiviteit van het roosteren van cashewnoten. De resultaten laten een toename van het absorptievermogen en opruimingsvermogen van de antioxidanten in cashewnoten zien, wat leidt tot een toename van het vermogen om zuurstofradicalen in deze noten te verminderen. Er is ook een hogere opbrengst in de fenolische verbindingen en flavonoïden, beide krachtige antioxidanten in die cashewnoten die gedurende 33 minuten en minder bij 130 graden Celsius zijn geroosterd.

Met warmte behandelde pinda's zijn beter dan rauw

 1. Hoewel thermische verwerking de samenstelling van antioxidanten in pinda's verandert, kunnen geroosterde of gekookte pinda's nog steeds een betere keuze voor u zijn, omdat hun antioxiderende activiteiten behouden blijven en in sommige gevallen na verwerking worden verbeterd. In september 2010 toont "Plant Foods For Human Nutrition" resultaten van een onderzoek waarbij wetenschappers van de Universiteit van Georgia vinden dat de antioxidantactiviteit het meest toeneemt door oliebranderpinda's in vergelijking met droogbranden en dat rauwe pinda's de laagste hoeveelheid antioxidanten bevatten. Uit een andere studie in 2007 van het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" blijkt dat kokende pinda's vergeleken met droge of olie roosterende, aanzienlijk het hoogste totale flavonoïde- en polyfenolgehalte hadden, wat suggereert dat warmtebehandelde pinda's beter zijn dan de rauwe variëteit.

Amandelen zijn beter rauw

 1. Anderzijds wilt u misschien rauwe amandelen kiezen. In maart 2011 onthult het "Journal of Food Science" dat amandelen die zijn geroosterd boven 140 graden Celsius hun cellulaire structuren kunnen beschadigen en hun kwaliteit kunnen verminderen, waardoor ze meer vatbaar zijn voor het vrijgeven van olie tijdens opslag. Roosteren van amandelen boven 130 graden Celsius bevordert de vorming van acrylamide, een product dat banden heeft met het veroorzaken van kanker. In een andere studie van het "Journal of Food Science" in 2007, neemt de hoeveelheid gevormde acrylamide toe naarmate de amandelen donkerder worden naarmate ze braden. Afhankelijk van waar de amandelen worden geteeld, stelt een artikel uit het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" in 2005 dat variëteiten uit Europa minder potentieel hebben voor acrylamidevorming dan die uit de VS omdat de asparagineniveaus in Europese amandelen veel lager zijn.

Waarschuwing met moerverbruik

 1. Notenallergie is tegenwoordig een van de meest voorkomende voedselgevoeligheid. Net als bij het starten van een nieuw regime, moet u eerst uw arts raadplegen om eventuele mogelijkheden voor notenallergie te verduidelijken voordat u op regelmatige basis noten gaat eten. Noten zijn niet alleen een bron van eiwitten en vezels, maar ook een bron van vet, dus vraag uw diëtist, afhankelijk van uw lichaam en medische geschiedenis, om advies voor hoeveel u per dag zou moeten consumeren. De American Heart Association stelt voor dat niet meer dan 7 procent van uw dagelijkse vetinname afkomstig is van verzadigde vetten, die ook aanwezig zijn in noten samen met onverzadigde vetten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407