Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is voedingsgist veilig tijdens de zwangerschap?

Tips om te onthouden

 1. Wat u wel of niet eet, is een belangrijk onderdeel van uw gezonde zwangerschap. Je weet misschien al dat je je inname van vis moet beperken vanwege het kwikgehalte en om zachte kazen zoals feta of brie te vermijden om je risico op door voedsel overgedragen ziekten te verminderen. Ander voedsel kan echter ook zorgen baren. Nutritionele gist is een soort schimmel die wordt gekweekt op voedingsmiddelen zoals melasse, en dit kan ervoor zorgen dat je het tijdens de zwangerschap niet eet. Voedingsgist is niet alleen veilig om te eten als je zwanger bent, maar het is ook een bron van voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde zwangerschap. Raadpleeg uw arts voordat u voedingsgist aan uw dieet toevoegt.

Over voedingsgist

 1. Voedingsgist heeft een nootachtige, kaasachtige smaak en wordt vaak veganistische kaas genoemd. Het is nauw verwant aan de gist die wordt gebruikt om bier te maken, maar vanwege de verwerking is het geen goede gist voor het maken van brood. Zoals de naam al aangeeft, is de gist rijk aan voedingsstoffen. Als je wat gist in je soep, salade of pasta sprenkelt, kun je je foliumzuur, vitamine B12 en ijzerinname verhogen - alle belangrijke voedingsstoffen voor zwangere vrouwen.

Rijk aan folaat

 1. Een eetlepel voedingsgist bevat 1.059 microgram folaat. Zwangere vrouwen hebben dagelijks 400 tot 800 microgram folaat nodig - de synthetische versie wordt foliumzuur genoemd. Dus een eetlepel van de kaasachtige gist voldoet aan meer dan 100 procent van uw dagelijkse behoeften. Het krijgen van voldoende inname van folaat tijdens de zwangerschap kan helpen bij het voorkomen van grote aangeboren afwijkingen, zoals spina bifida. Hoewel je niet te veel folaat kunt krijgen uit voedingsmiddelen die het van nature bevatten, zegt WomensHealth.gov, wil je niet meer dan 1.000 microgram per dag consumeren, tenzij goedgekeurd door je arts. Hoge innames kunnen een vitamine B12-tekort maskeren.

Vitamine B-12 voor zwangere veganisten

 1. Een van de opvallende kenmerken van voedingsgist is het vitamine B12-gehalte. Dierlijk voedsel, zoals vlees en zuivelproducten, zijn de primaire bron van vitamine B12 in het dieet, waardoor het moeilijk is voor zwangere vrouwen die een veganistisch dieet volgen om aan hun dagelijkse behoeften te voldoen. Vitamine B12 is nodig voor de gezonde ontwikkeling van de groeiende baby en zwangere vrouwen hebben 2,6 microgram per dag nodig. Een eetlepel voedingsgist bevat 0,1 microgram.

Krijg wat ijzer

 1. Je dagelijkse ijzerbehoefte neemt dramatisch toe tijdens de zwangerschap, van 18 milligram per dag tot 30 milligram per dag, en bloedarmoede door ijzergebrek komt vaak voor bij zwangere vrouwen, volgens de Vegetarische Resource Groep. Zelfs voedingsmiddelen met kleine hoeveelheden ijzer, zoals voedingsgist, kunnen u helpen uw dagelijkse ijzerquotum te halen. Een eetlepel voedingsgist bevat 1,0 milligram ijzer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407