Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is volkoren pizza gezond?

Let op het natrium

 1. Pizza kan een van de gezondste fastfoodopties zijn - als u de juiste keuzes maakt. Toppings zoals kaas, saus en vlees, evenals eventuele specerijen, dragen allemaal bij aan het calorische gehalte van pizza, evenals de korst. Volkoren pizza kan een redelijk gezonde keuze zijn als het wordt aangevuld met vezelgevulde groenten, tomatensaus en een kleine hoeveelheid kaas.

Fat

 1. Hoewel volkoren pizza veel nuttige voedingsstoffen kan bevatten, kan het ook veel vet bevatten vanwege de kaasbeleg. Een kwart van een volkoren Margherita-pizza bevat bijvoorbeeld maar liefst 13,3 g vet, waarvan 4,6 g verzadigd is. Verzadigd vet moet in uw dieet worden beperkt vanwege de toename van het risico op hartziekten bij hoge consumptie. Kies indien mogelijk voor magere kaas.

Protein

 1. Volkoren pizza kan veel eiwitten bevatten, die te vinden zijn in de korst, kaas en toppings zoals vlees. Een portie van een kwart van een volkoren Margherita-pizza bevat 15,4 g eiwit, dat is ongeveer 28 procent van het eiwit een 150 pond. persoon heeft dagelijks nodig. Eiwit helpt u tevreden te blijven na het eten en vertraagt ​​de snelheid waarmee voedsel de maag verlaat. Het is ook nodig om de lichaamsweefsels op te bouwen en te repareren.

Fiber

 1. Volkoren korst is wenselijk boven gewone korst vanwege het verhoogde vezelgehalte. Witte bloem is geraffineerd en ontdaan van bijna alle nuttige vezels. Een portie van een kwart van een volkoren Margherita-pizza bevat 7 g vezels, waarmee 28 procent van uw dagelijkse waarde op basis van een dieet met 2000 calorieën wordt vervuld. Net als proteïne helpt vezel u om tevreden te blijven na het eten en zorgt het voor een gevoel van volheid. Het is ook nodig voor een gezonde spijsvertering.

Vitaminen en mineralen

 1. Volkoren pizza is een bron van vele essentiële vitamines en mineralen. De korst is een bron van volle granen, die B-vitamines en mineralen zoals ijzer en magnesium bevatten. De kaas levert calcium, wat belangrijk is voor de gezondheid van de botten. Als je ervoor kiest om je pizza met groenten te vullen, bevat deze ook extra vitamines. Tomatensaus is een andere bron van vitamine C. Vlees bevat ook B-vitamines, vitamine E en zink.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407