Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is wandelen 15 minuten per dag genoeg voor gewichtsverlies?

Tips

 1. Het vinden van tijd voor meerdere dagen per week oefenen geeft je niet alleen de kans om weg te stappen van je bureau of tv om je geest leeg te maken. Wanneer u regelmatig sport en de juiste activiteiten kiest, verbrandt u ook voldoende calorieën om u te helpen gewicht te verliezen. Lopen heeft verschillende gezondheidsvoordelen, maar het is onwaarschijnlijk dat 15 minuten wandelen per dag tot aanzienlijk gewichtsverlies leidt. Deze korte dagelijkse training is echter gezonder dan zittend zijn.

Evalueer uw levensstijl

 1. Het is moeilijk om te beoordelen of 15 minuten wandelen per dag om verschillende redenen kan helpen om af te vallen. Een aantal andere factoren, zoals krachttraining, dieet en uw algemene levensstijl, dragen bij aan de vraag of u voldoende calorieën verbrandt om gewicht te verliezen. Voor iemand die krachttraining uitvoert, gezond eet en een actief leven leidt, kan dagelijks 15 minuten lopen een rol spelen bij gewichtsverlies. Voor iemand die grotendeels sedentair is en een calorierijk dieet consumeert, zijn dagelijkse wandelingen van 15 minuten echter waarschijnlijk niet genoeg om af te vallen.

Dagelijks vijftien minuten kort

 1. Vanwege het aantal factoren dat een rol speelt bij gewichtsverlies, is geen magisch getal met betrekking tot aerobe oefeningen gegarandeerd om u te helpen gewicht te verliezen. Volwassenen moeten echter op zijn minst 150 minuten aerobe training in gematigd tempo per week krijgen. Om af te vallen, moeten volwassenen doorgaans streven naar 300 minuten gematigde inspanning. Op voorwaarde dat je 15 minuten per dag wandelt, krijg je aan het einde van de week slechts 105 minuten aerobe oefeningen en schiet je aanzienlijk tekort aan de richtlijn voor oefeningen.

Sleutels voor succes

 1. Als uw schema zodanig is dat u onmogelijk meer dan 15 minuten oefening per dag kunt krijgen, haal dan het beste uit uw korte wandeling door een hoog tempo aan te houden. Lopen op een helling kan ook bijdragen aan een hogere calorieverbranding, net als het gebruik van pols- of enkelgewichten tijdens de activiteit. Overweeg een krachtiger vorm van lichaamsbeweging dan wandelen om uw dagelijkse training te maximaliseren. Harvard Health Publications merkt op dat lopen calorieën verbrandt met slechts een fractie van de snelheid van oefeningen zoals fietsen en hardlopen.

Lopen om uw gezondheid te verbeteren

 1. Zelfs als 15 minuten wandelen per dag niet leidt tot gewichtsverlies, biedt het een schat aan andere fitnessvoordelen. Deze training kan u helpen uw gewicht te behouden en is vooral belangrijk als het de enige vorm van oefening is die u krijgt. Lopen kan ook uw longen en hart versterken, uw risico op hartaandoeningen verminderen, uw spieren versterken, uw botdichtheid verbeteren en stress verlichten. Jongleer indien mogelijk met uw schema om minimaal 30 minuten per dag te lopen voor meer gezondheidsvoordelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407