Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is warm en gekruid eten goed voor u?

Overwegingen

 1. Heet en kruidig ​​eten krijgt een slechte rap. Jarenlang geloofden experts dat het maagproblemen veroorzaakte en zweren verergerde. De waarheid is dat gekruid voedsel de maagwand kan beschermen als het met mate wordt gegeten. Warm voedsel zoals rode pepers kan je maag zelfs helpen minder maagzuur aan te maken. Je kunt een branderig gevoel voelen na het eten, maar dit is alleen omdat je tolerantie moet opbouwen. Begin met een mildere mix of eet kleinere hoeveelheden en verhoog vervolgens de intensiteit als je lichaam went aan de hitte.

Gewichtsverlies

 1. De vraag of gekruid eten kan helpen bij uw inspanningen om af te vallen, wordt niet meer besproken. Een vroege studie van de Universiteit van Laval uit 1998 heeft aangetoond dat rode peper je metabolisme kan verhogen, waardoor je lichaam sneller en effectiever energie kan verbranden. Sindsdien heeft onderzoek dit bevestigd. Rode peper verzacht ook hongergevoelens, dus het kan een goed hulpmiddel zijn als je probeert je gewicht onder controle te houden.

Kankerbestrijdende eigenschappen

 1. Een onderzoek uit 2007 onder leiding van wetenschappers van de Nottingham University in Engeland heeft aangetoond dat curry mogelijk kankerbestrijdende eigenschappen heeft. Curry bevat curcumine, een pigment dat antioxiderende en anti-kanker eigenschappen heeft. De studie toonde aan dat de verbinding vooral nuttig is bij het bestrijden en voorkomen van prostaatkanker. De studie merkte ook op dat prostaatkanker zeldzaam is in India, waar mensen regelmatig curry eten.

Congestion

 1. Pittig, warm eten eten kan de verstopping van de sinussen helpen verlichten en verstopte neusholtes verlichten. Omdat het de lichaamstemperatuur verhoogt, kan het ook effectief zijn bij het bestrijden van koorts en het verlichten van griepsymptomen. Hete pepers kunnen helpen bij ademhalingsproblemen zoals chronische bronchitis en astma. Het fungeert ook als slijmoplossend.

Andere voordelen

 1. Heet en kruidig ​​voedsel kan u op andere manieren helpen. De warmte van het voedsel zorgt ervoor dat je hersenen feel-good endorfines vrijgeven. Dit wordt gedaan om je lichaam te helpen de pijn van de hitte te bestrijden, maar het kan je humeur in het proces helpen verbeteren. Experts geloven dat hete kruiden zoals curcumine ook ontstekingen kunnen verminderen, je hartslag kunnen verhogen en kunnen helpen bij pijnverlichting.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407