Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is warme chocolademelk veilig om te drinken tijdens de zwangerschap?

Stimulerende

 1. Zwangerschap is een periode waarbij extra aandacht vereist is voor wat u eet en drinkt. Je weet dat je weg moet blijven van alcohol, rauwe vis en vleeswaren, maar je kunt je zorgen maken over het drinken van warme chocolademelk vanwege de cafeïne die het bevat. De meeste verloskundigen raden aan om uw cafeïne-inname onder 200 mg per dag te houden, maar warme chocolademelk biedt enkele gezondheidsvoordelen, waardoor het een goede manier is om uw cafeïne-toewijzing tijdens de zwangerschap te besteden.

Cafeïne

 1. De mate waarin cafeïne een zwangerschap kan schaden, is een onderwerp van discussie en studies hebben tegenstrijdige resultaten aangetoond. Een dergelijke studie concludeerde dat het dagelijks consumeren van meer dan 200 mg cafeïne tijdens de zwangerschap het risico op een miskraam verdubbelde in vergelijking met vrouwen die cafeïne vermeden, meldt de March of Dimes. De verschillende merken warme chocolademelk bevatten verschillende hoeveelheden cafeïne, maar een kopje zelfgemaakte bereid met melk heeft ongeveer 5 mg. Als u besluit om tijdens uw zwangerschap te genieten van een kop warme chocolademelk, houdt u zich aan een portie om uw cafeïne-inname binnen de aanbevelingen te houden, vooral als u andere cafeïnevrije dranken drinkt, zoals koffie of frisdrank.

Calcium

 1. Als u warme chocolademelk bereidt met melk, krijgt u een goede dosis calcium, die de gezonde groei en ontwikkeling van de botten van de baby ondersteunt. Een kop zelfgemaakte warme chocolademelk bevat 285 mg calcium, wat ook belangrijk is voor de ontwikkeling van zenuwen, spieren en hart en helpt bij de bloedstolling. Als u tijdens uw zwangerschap onvoldoende calcium verbruikt, kunt u botverlies ervaren, waardoor u een verhoogd risico op osteoporose heeft. Af en toe een kop warme chocolademelk drinken is een goede manier om dit te voorkomen, terwijl je baby ook zo gezond mogelijk wordt geboren.

Calorieën

 1. Je hebt tijdens de zwangerschap extra calorieën nodig om je groeiende baby te ondersteunen, maar je moet die calorieën zoveel mogelijk uit gezonde en voedzame voedingsmiddelen halen. Matig genieten van warme chocolademelk is echter een relatief goede manier om wat extra calorieën in uw dieet te krijgen, vooral als u volgens de aanbevelingen van uw arts moeite hebt om aan te komen. Een kop zelfgemaakte warme chocolademelk bevat ongeveer 200 calorieën, afhankelijk van het soort melk dat je gebruikt. Het gebruik van magere melk betekent minder calorieën dan volle melk, maar beide zijn een betere keuze dan frisdrank tijdens de zwangerschap.

Antioxidanten

 1. Chocolade, met name donkere chocolade, is een goede bron van antioxidanten, waarvan u profiteert wanneer u warme chocolademelk drinkt. Hoewel je je inname van warme chocolademelk tijdens de zwangerschap moet beperken, bieden deze antioxidanten voordelen voor zowel jou als je foetus. Antioxidanten werken door het bestrijden van schade door vrije radicalen die optreedt als gevolg van blootstelling aan het milieu en die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en kanker. Bovendien ontdekte "The American Journal of Clinical Nutrition" dat moeders die een hoge inname van antioxidanten hadden gehad tijdens de zwangerschap baby's baarden die minder vaak astma en andere piepende aandoeningen hadden in de vroege kinderjaren.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c