Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is yoghurtparfait gezond?

Strategies

 1. Het Franse woord voor perfect is parfait, en wanneer u volle granen en fruit aan yoghurt toevoegt om een ​​heerlijk ontbijt of snacktraktatie te maken, perfectioneert u de reeds aanzienlijke gezondheidsvoordelen van yoghurt. Gewoonlijk bestaat een yoghurtparfait uit lagen yoghurt, granen zoals granola of gemalen gramcrackers en fruit. Wanneer het vet en de calorieën laag zijn, kan dit een gezonde keuze zijn in fastfoodrestaurants en koffiehuizen.

Voedingswaarde

 1. Wanneer het niet vol zit met extra suiker, zijn vetarme of vetvrije versies van yoghurt een uitstekende bron van eiwitten, calcium en probiotica, wat micro-organismen zijn die helpen het spijsverteringssysteem goed te laten werken. , volgens informatie gepubliceerd door de Michigan State University. Fruit geeft een vitamine-rijk en natuurlijk zoet kenmerk aan uw yoghurtparfait. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan dat je twee koppen fruit per dag eet en een parfait zal je op weg helpen om aan die aanbeveling te voldoen. De Harvard School of Public Health zegt dat diëten die rijk zijn aan groenten en fruit de bloeddruk verlagen en het risico op hartaandoeningen, beroertes, sommige vormen van kanker en sommige oogproblemen verminderen. Volgens Familydoctor.org zijn de gezondste granen om te gebruiken havermout, magere granola of gemalen crackers. Deze granen zijn het gezondst omdat ze rijk zijn aan complexe koolhydraten, die je spijsvertering en je bloedsuikerspiegel reguleren.

Maak het uw eigen

 1. Veel van de gezondheidsvoordelen van het gerecht komen voort uit hoe volledig aanpasbaar het is, met uw keuze van yoghurt, graan en fruit. Neem een ​​keu van de Cleveland Clinic, die aanbeveelt om wat reepjes, tarwekiemen of gemalen lijnzaad toe te voegen om hart-gezonde omega-3 vetzuren en vezels toe te voegen die je spijsvertering in goede vorm houden. Yoghurtparfaits zijn gedeeltelijk gezond omdat ze zo gemakkelijk te maken zijn. Als je haast hebt, gooi er wat bosbessen of frambozen in die niet hoeven te worden gesneden.

Gezonde toevoegingen

 1. U kunt ook eenvoudige extra's toevoegen die de gezondheidsvoordelen van een yoghurtparfait maximaliseren. Besprenkel wat rauwe lokale honing tussen de lagen van het parfait. Niet alleen zal het een zoete smaak toevoegen, het 2012 nummer van "Evidence Based Complementary and Alternative Medicine" meldt dat honing uw immuunsysteem zal stimuleren en zal helpen ontstekingen in uw lichaam te verminderen. Strooi wat kaneel om de gezondheid van je parfait te vervolmaken. Een studie in het "American Journal of Clinical Nutrition" van maart 2009 wees uit dat kaneel de stijging van de bloedsuikerspiegel na een maaltijd verlaagt.

Gemak Parfait

 1. Een van de belangrijkste voordelen van een yoghurtparfait is dat het een gemakkelijk te maken of te kopen draagbare en vooral evenwichtige kleine maaltijd biedt. Een maaltijd bestaande uit alle belangrijke voedselcategorieën - eiwitten, koolhydraten en een kleine hoeveelheid vet - stelt uw lichaam in staat optimaal te profiteren van de voedingsstoffen die door elk type voedsel worden geleverd.

Ruimte vinden in uw dieet

 1. In een fastfoodrestaurant of koffiehuis lijkt een parfait een gezonde en smakelijke optie. Voordat u uw beslissing neemt, moet u echter een paar seconden de tijd nemen om de calorie- en vetinformatie op de parfait te analyseren, die zich in het menu of op het kant-en-klare parfait-label moet bevinden. De American Heart Association berekent dat je met een typisch dieet van 2000 calorieën per dag, niet meer dan 56 tot 77 gram vet per dag mag binnenkrijgen. Houd er rekening mee dat het ontbijt iets minder dan een derde van je totale dagelijkse inname van calorieën en vet uitmaakt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407