Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is Yum Cha Food gezond?

Voedingswaarde-informatie

 1. Yum cha-voedsel is in de Verenigde Staten meer algemeen bekend als dim sum. Traditioneel worden deze kleine borden voedsel geserveerd met thee. Yum cha kan voedzaam of ongezond zijn, afhankelijk van het type gerecht dat je kiest en hoeveel je ervan eet. Begrijp de calorieën, vetten en natrium in yum cha-gerechten voordat je gaat eten.

 1. Chinese knoedels zijn er in verschillende keuzes, meestal gyozahuiden - loempiavellen - gevuld met varkensvlees, rundvlees, garnalen of groenten. Een portie gestoomde garnalenbollen is bijvoorbeeld relatief gezond en bevat 44 calorieën, 1 gram vet en 3 gram eiwit. Het bevat echter 120 milligram natrium, en dit kan hoger zijn als je de bol in sojasaus doopt. Een gestoomde varkensknoedel is iets calorischer, met 67 calorieën per knoedel; het is ook hoger in natrium: 183 milligram. De American Heart Association stelt voor om uw dagelijkse inname van natrium te houden tot 1500 milligram per dag. Kies voor gestoomde knoedels - gefrituurde knoedels bevatten meer vet en calorieën.

Broodjes

 1. Chinese gestoomde broodjes combineren hartige en soms zoete vullingen met een zachte, broodachtige schil. Een varkensvlees barbecue broodje is minder gezond dan een broodje gevuld met kip en groenten. Het varkensbroodje bevat 185 calorieën en 6 gram vet, terwijl een broodje gevuld met kip en groente 90 calorieën en 1 gram vet bevat. Het natriumgehalte kan variëren op basis van ingrediënten. Let op je vetinname als je kiest voor de Chinese broodjes met barbecue - de aanbevolen dagelijkse limiet varieert van 44 gram tot 78 gram.

Rollen

 1. Misschien vindt u rijstnoedelbroodjes, of een cheong-fan, op een lekker kar-kar. Dit type dim sum wikkelt gegrild varkensvlees, rundvlees en garnalen in brede rijstnoedels of rijstpapier; ze zijn ze gebakken en gestoomd en vaak geserveerd met sojasaus. Omdat ze gefrituurd zijn, zijn ze behoorlijk calorisch - een rol kan 265 calorieën en 7,7 gram vet bevatten. Meer dan 3 gram hiervan is verzadigd vet, het type dat uw kansen op het ontwikkelen van sommige vormen van diabetes en hartaandoeningen kan verhogen. Eet niet meer dan 16 tot 22 gram verzadigd vet per dag.

Spareribs

 1. Geroosterde spareribs zijn een populaire optie voor Kum Cha. Hoewel deze optie vol zit met hoogwaardige eiwitten, is het niet de gezondste dim sum die je kunt kiezen. Een bestelling van vier Chinese spareribs bevat 600 calorieën en 14 gram vet. Dit kan teveel zijn voor een enkele maaltijd - het Dieetkanaal merkt op dat vrouwen over het algemeen 300 tot 500 calorieën per maaltijd nodig hebben, en mannen moeten hun maaltijden tot 400 tot 600 calorieën bevatten. Bovendien introduceert een portie van deze ribben 900 milligram natrium in uw dieet, een aanzienlijk deel van de dagelijks voorgestelde limiet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407