Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is zuiveringszout het antwoord op zure reflux?

Reflux voelen als?

 1. Zure reflux is een spijsverteringsaandoening waarbij maagzuur uit de maag terugvloeit in de slokdarm (het kanaal dat uw mond met uw maag verbindt). Deze terugspoeling van zuur kan uw slokdarm irriteren en brandend maagzuur veroorzaken. Maagzuur is het brandende gevoel dat zich overal in het midden van uw buik tot uw keel kan voordoen.

 2. Andere symptomen van zure reflux kunnen zijn:

 3. Als de symptomen consistent blijven en verergeren, is het mogelijk geëvolueerd naar gastro-oesofageale refluxziekte (GERD). Dit betekent dat de zure reflux minstens twee keer per week optreedt, uw dagelijks leven verstoort en mogelijk uw slokdarm heeft beschadigd. Als bij u de diagnose GERD is gesteld, volg dan de instructies van uw arts om uw symptomen te beheersen. Als u vermoedt dat u GERD heeft, raadpleeg dan uw arts om complicaties op de lange termijn te voorkomen.

 4. Veel apotheken en winkels verkopen medicijnen tegen zure oprispingen, zoals Tums of protonpompremmers, als vrij verkrijgbare geneesmiddelen. Maar er is een goedkope behandeling die je thuis misschien al hebt: zuiveringszout.

 5. Zuiveringszout is een populaire methode voor het behandelen van spijsverteringsproblemen zoals brandend maagzuur, zure oprispingen en maagklachten alleen af ​​en toe.

Zuiveringszout werkt

 1. De sleutel tot het vermogen van bakpoeder om zure reflux te behandelen ligt in het ingrediënt natriumbicarbonaat. In feite produceert je alvleesklier van nature natriumbicarbonaat om je darmen te beschermen. Als een absorbeerbaar antacidum neutraliseert natriumbicarbonaat snel maagzuur en verlicht het tijdelijk de symptomen van zure reflux. Waarschuwing: de plotselinge afname van de zuurgraad van de maag kan het terugveren van zuur veroorzaken en uw symptomen van zure terugvloeiing kunnen zelfs erger terugkeren dan voorheen. De verlichting is mogelijk slechts tijdelijk.

 2. Zuiveringszout bootst waarschijnlijk de effecten van de natuurlijke natriumbicarbonaatproductie in het lichaam na. OTC-maagzuurremmers zoals Alka-Seltzer bevatten natriumbicarbonaat, het actieve ingrediënt in zuiveringszout.

 3. Hetzelfde type zuiveringszout dat u gebruikt bij het bakken of om geuren uit uw koelkast te absorberen, kan maagzuur neutraliseren. In die vorm is het ook goedkoper in vergelijking met OTC-medicijnen.

 4. Je kunt ook bakpoeder in andere vormen kopen, waaronder:

 5. Alka-Seltzer is de meest voorkomende merknaam OTC-medicatie die natriumbicarbonaat bevat. Natriumbicarbonaat is ook beschikbaar in sommige medicijnen met omeprazol, een type protonpompremmer (PPI), genaamd Zegerid. In dit geval wordt natriumbicarbonaat gebruikt om de omeprazol effectiever te maken dan voor onmiddellijke verlichting van refluxsymptomen.

Om bakpoeder te gebruiken

 1. Vraag uw arts altijd om instructies als u niet zeker bent over de dosering. De aanbevolen hoeveelheid zuiveringszout is gebaseerd op leeftijd. Het is bedoeld om op korte termijn verlichting te bieden en geen langdurige behandeling te zijn voor zure maagklachten.

 2. De aanbevolen dosis natriumbicarbonaatpoeder is:

 3. Denk eraan: te veel zuiveringszout kan rebound van zuur (verhoogde zuurproductie) veroorzaken en uw symptomen verergeren. U wilt er ook voor zorgen dat de baking soda volledig is opgelost in ten minste 4 ons water en langzaam nipt.

 4. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u na het innemen van uw dosering ernstige maagpijn heeft.

 5. Voor mensen die niet van bakpoeder houden, zijn er OTC- en recepttabletten. De meeste van deze tabletten lossen gemakkelijk op in water. Volg de instructies op de doos voor de aanbevolen dosering.

 6. Zuiveringszout is bedoeld voor onmiddellijke verlichting van brandend maagzuur en indigestie, maar niet voor regelmatig gebruik of behandeling van GERD. Raadpleeg uw arts als uw zure reflux langer dan twee weken aanhoudt. Uw arts kan aanbevelen om andere medicijnen te gebruiken, zoals H2-blokkers of PPI's om de maagzuurproductie te verminderen.

Zijn de mogelijke bijwerkingen?

 1. Hoewel zuiveringszout snelle verlichting biedt, is deze methode niet voor iedereen geschikt. De meest voorkomende oorzaak van toxiciteit van bakpoeder is overmatig gebruik. Gebruik geen natriumbicarbonaat als u een natriumarm dieet volgt. Een halve theelepel bakpoeder bevat ongeveer een derde van uw aanbevolen natriuminname voor de dag.

 2. Vraag uw arts of zuiveringszout een goede alternatieve behandeling voor u is. Ze kunnen je vertellen of zuiveringszout een wisselwerking heeft met je medicijnen of je natriumspiegel verhoogt.

 3. Bijwerkingen kunnen zijn:

 4. Langdurig en overmatig gebruik van bakpoeder kan het risico op:

 5. Mensen die buitensporige hoeveelheden alcohol drinken, lopen ook een groter risico op ernstige complicaties. Het natrium in zuiveringszout kan de uitdroging verhogen en andere symptomen verergeren.

 6. Raadpleeg onmiddellijk uw arts als u deze symptomen heeft:

 7. Zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 6 jaar moeten bakpoeder vermijden als behandeling voor zure reflux.

Zure reflux

 1. Deze veranderingen in levensstijl hebben aangetoond effectief te zijn voor GERD-symptomen:

 2. Bepaald voedsel vermijden is een populaire aanbeveling, maar dieetveranderingen verminderen de refluxsymptomen niet. Een uitgebreid overzicht van meer dan 2000 studies vond geen bewijs voor voedselverwijdering als behandeling.

 3. In feite heeft het American College of Gastroenterology zijn 2013-richtlijnen bijgewerkt om geen voedselafvoer aan te bevelen. De bijgewerkte richtlijnen bevelen niet langer routinematige wereldwijde eliminatie van de volgende voedingsmiddelen aan:

 4. Maar sommige voedingsmiddelen, zoals chocolade en koolzuurhoudende dranken, kunnen de druk op uw regelklep verminderen, waardoor voedsel en maagzuur kunnen omkeren.

Takeaway

 1. Zuiveringszout is een goede behandeling voor onmiddellijke verlichting van occasionele zure reflux. De aanbevolen dosering voor volwassenen is 1/2 theelepel opgelost in een 4-ounce glas water. Het is het beste om deze drank langzaam te drinken om bijwerkingen zoals gas en diarree te voorkomen. U kunt om de twee uur herhalen.

 2. Winkel voor zuiveringszout.

 3. Maar zuiveringszout wordt niet aanbevolen als een langdurige behandeling, vooral als u GERD hebt of een zoutarm dieet moet volgen.

 4. Neem contact op met uw arts als uw zure reflux uw dagelijks leven verstoort of twee of meer keer per week voorkomt. Uw arts kan behandelingen aanbevelen die uw symptomen effectiever kunnen helpen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407